Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Immobile megállíthatatlan, fordított a Lazio az Inter ellen – videóval

Az olasz élvonalbeli bajnokság 24. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén a Lazio hazai pályán 2–1-es győzelmet aratott az Internazionale ellen – a rómaiak megelőzték Antonio Conte gárdáját a Serie A képzeletbeli dobogóján.

Fotó: Bleacher Report Football / Facebook

A találkozónak az Inter második, míg a Lazio harmadik helyezettként vágott neki, így az egyértelmű volt, hogy a rangadó kimenetele befolyásolhatja a bajnoki címért zajló versenyfutást. A játék már az első pillanattól kezdve magas intenzitású és színvonalú volt, eleinte a vendégek kezdeményeztek. A tizedik perc környékén Simone Inzaghi alakulata közel állt a vezetés megszerzéséhez, méghozzá Sergej Milinkovic-Savic révén, aki a felső kapufát találta telibe. Az első gólig aztán egészen a félidő végéig kellett várni, ekkor Ashley Young pattanós lövése talált utat az ellenfél kapujába – a milánóiak januári igazolás első gólját jegyezte új klubja színeiben.

A második játékrésznek nagy elánnal vágott neki a Lazio, amely az 50. minutumban a szenzációs szezont futó Ciro Immobile góljával egyenlíteni tudott – a csapatkapitány büntetőből volt eredményes. A hazaiak a 69. percben meg is fordították a mérkőzés állását, Milinkovic-Savic tréfálta meg Daniele Padelli kapust. A 2–1-es végeredmények köszönhetően az Inter visszacsúszott a 3. helyre, de így is csak három pontra van a listavezető Juventus gárdájához képest.

Lazio – Inter 2–1 (0-1).
Gólszerzők: Immobile (büntető), Milinkovic-Savic, ill. Young.

Az összecsapás videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Szombat
Lecce 2–1 Spal
Bologna 0–3 Genoa
Atalanta 2–1 Roma

Vasárnap
Udinese 0–0 Verona
Juventus 2–0 Brescia
Sampdoria 1–5 Fiorentina
Sassuolo 0–1 Parma
Cagliari 0–1 Napoli

Hétfő
20:45 Milan – Torino (Digi Sport 2)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: