Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Napi smúzolás: „Ronaldo nem is e világi”

Természetesen a világ futballrajongó társadalma tisztában van a portugál Cristiano Ronaldo képességeivel, még akkor is, ha esetleg szíve a Barcelnoáért dobog, és izgalmi állapotba csak Lionel Messi szlalomozásaitól kerül. Az egyértelmű tények ellenére ma egy feltörekvő luzitán tehetség is ódákat zengett a Real Madrid heteséről.

A portugál Bruma a Sporting nevelése, ám a napokban igazolt a török Galatasarayhoz. A 18 esztendős balszélső a nyári U20-as vb-n válogatottja egyik vezére volt, így többek között a Chelsea érdeklődését is felkeltette.

Bruma tehetségét már most jól jelzi, hogy bár csak 2,5 milliót ér papíron, a Galata mégsem sajnált kiadni érte 10 millió eurót sem. A Bissau-guineai származású támadó egyébként már ilyen fiatalon is nagyon okosan, és szépen nyilatkozott a sajtónak, nemzete sztárjáról, Cristiano Ronaldoról, és két nagynevű csapattársáról, Didier Drogbaról, és Wesley Sneijderről.

„Azt hiszem, hogy Cristiano Ronaldo nem ebből a világból való. Ő egy teljesen más játékos. A vele való összehasonlítás boldoggá tesz, hogy egy napon olyan lehetek, mint ő.”

Egyébként valóban. Ronaldo is a Sportingból indult el, mindössze 18 évesen a nemzetközi légiós karrierhez vezető úton, na és ugye a posztjuk is hasonló. Így bár jogos az összehasonlítás, ám valóban nem fair, egy ilyen fiatal játékossal szemben, egyelőre.

Sneijder, és Drogba nagyon fontos játékos. Élni akarok a lehetőséggel, hogy tanuljak tőlük, és sikeres legyek.” –kedveskedett újdonsült társainak is Bruma.

Balogh József