Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca-Real hírmorzsák: Bale 1 milliárdos kivásárlási ára; Neymar 2006-ban majdnem a Madridé lett

Alighogy lezárult az átigazolási időszak, amely mindenidők talán legizgalmasabbja volt, máris mennek a találgatások, hogy a legjobb gárdák kivel szeretnének erősíteni a folytatásban.

Spanyolországi rövidhíreinket kezdjük a tisztelet kedvéért, a bajnoki címvédő Barcelonával. A katalán sztárklub állítólag a fellendült argentin kapcsolatai révén, a Gerardo Martino által kinézett Éder Álvarez Balantara vetette ki hálóját. A 20 esztendős kolumbiai középhátvéd jelenleg a River Plate játékosa, amely egyben nevelőklubjának is számít. Balanta egyelőre semelyik nemzet, semelyik korosztályú válogatottjának még nem volt tagja, talán ezért is csak 1,5 millió euró, a becsült értéke. Természetesen, akiért a Barca érdeklődik, annak jelentősen felmegy az ára, így nem csodálkoznánk, ha a Nou Campba már legalább tízszer ennyiért érkezne. Már, ha érkezne.

Jóval ismertebb név is a „Blaugranas” látókörébe került. A belga Thibaut Courtois már 2011 óta az Atlético Madrid kapuját védi, igaz a Chelsea adja kölcsön folyamatosan a hálóőrt, amely még annak idején a Genktől vásárolta. A belga válogatott elsőszámú portása Barcelonában a jövőre távozó Victor Valdést váltaná. Ebben az ügyletben is sok a kérdőjel. Hiszen a Chelsea-nél szép lassan elmegy Petr Cech feje felett az idő, és a londoniak könnyen visszarendelhetik Courtois-t, a rutinos cseh utódjaként. Arról nem is beszélve, hogy Valdés is meggondolhatja magát, távozását illetően.

Eközben persze Madridban sem állt meg az élet. Állítólag a „Királyiak” 2006-ban majdnem megvásárolták, az akkor 14 éves Neymart. Ám az ügyletet állítólag maga a fővárosiak elnöke, Fenando Martín torpedózta meg.

No, de vissza a jelenbe, vagyis inkább a jövőbe! A spanyol sajtó úgy értesült, hogy a frissen, 94 millió euróért vásárolt Gareth Bale szerződésébe egy olyan záradékot foglaltak bele, ami szerint a walesi szélső, csak 1 milliárd euróért cserébe távozhat. Ennyit persze soha senki nem fog kipengetni érte, akárcsak Cristiano Ronaldoért sem, akinek állítólag ugyanekkora összeg szerepel a kontraktusában.

Balogh József