Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női Bajnokok Ligája: Komoly bajban az MTK

Ma délben tartották a női Bajnokok Ligája 2013-14-es idényének sorsolását, amely a legjobb 32 együttes sorsáról hivatott dönteni. A klubok között érdekelt volt a címvédő Wolfsburg, amelyben hamarosan újra pályára léphet a műtött Jakabfi Zsanett, és a selejtező tornáját hibátlanul megnyerő MTK.

A fővárosi magyar bajnokot, azaz az MTK Hungáriát a 2. számú kalapból húzták ki, az UEFA koeffeciens jóvoltából. Tehát egyértelmű volt, hogy Pádár Anitáék egy nálunknál jóval erősebb, nemzetközi sztárcsapattal is összekerülhetnek. A sors szeszélye természetesen most sem hazudtolta meg magát: a kék-fehérek ellenfele, a hatszoros németbajnok Turbine Potsdam lesz. A kisebb fajta világválogatottat is felsorakoztató Bundesliga klub, több, nemzetközi hírű légióst is a keretében tud. Erejükről pedig mindent elmond, hogy a bajnokság legutóbbi idényében, a minden fronton taroló Wolfsburg mögött, a második helyen végeztek. Az pedig már csak külön adalék, és komoly félelemre okot adó információ, hogy a potsdamiak már négyszer jutottak be Bajnokok Ligája döntőjébe, amelyet kétszer meg is nyertek, 2005-ben, és 2010-ben. Az MTK, egy valóban történelmi, és szenzációs továbbjutás esetén, a Twente – Olympique Lyon párharc győztesével mérkőzhetnek meg, a legjobb 8 közé kerülésért. Utóbbi csatából mellesleg a Lyon az abszolút esélyes, hiszen a francia csillagok hadát felvonultató gárda az elmúlt négy évben rendre bejutott a döntőbe, amit kétszer meg is tudott nyerni. Tehát egy szó, mint száz, az MTK sorsolása nehéz, és felesleges is lenne túl nagy elvárásokat rápakolni, a Medgyes-lányok vállára.

Számunkra, magyaroknak még érdekes lehet a címvédő német csapat, a Vfl Wolfsburg sorsa is, melybe hamarosan visszatérhet, az operációja után lábadozó magyar középpályás, Jakabfi Zsanett, aki tavaly alapembere volt, a „Wölfiennek”. A „Farkaslányok” az észt bajnok Pärnu-val mérkőzhetnek meg, a legjobb 16-ba kerülésért. A folytatásban pedig nagy valószínűséggel az Arsenal lesz az ellenfelük, azaz szuperrangadó kilátásban!

A legjobb 32 sorsolása:
Konak Belediyesi (török) v RTP Unia Racibórz (lengyel)
MTK Hungária FC v 1. FFC Turbine Potsdam (német)
Standard Liège (belga) v Glasgow City LFC (skót)
Tyresö FF (svéd) v Paris Saint-Germain FC (francia)
Pärnu JK (észt) v VfL Wolfsburg (néme)
FSK St.Pölten-Spratzern (osztrák) v ASD Torres Calcio (olasz)
Apollon Limassol LFC (ciprusi) v SV Neulengbach (osztrák)
ŽFK Szpartak Subotica (szerb) v FC Rosszijanka (orosz)
PK-35 Vantaa (finn) v Birmingham City Ladies (angol)
FC Zürich Frauen (svájci) v Sparta Praha (cseh)
LSK Kvinner FK (norvég) v FCR Malmö (svéd)
FC Twente (holland) v Olympique Lyon (francia)
WFC SSHVSM Kairat (kazah) v Arsenal Ladies (angol)
FC Barcelona (spanyol) v Brøndby IF (dán)
Thór/KA (izlandi) v FK Zorkij Krasznogorszk (orosz)
UPC Tavagnacco (olasz) v Fortuna Hjørring (dán)

Balogh József