Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Nem fél senki a Bayerntől, sőt!”

Az FC Bayern München svájci válogatott tehetsége ebben a szezonban már több lehetőséget kap, a bizalmat remek teljesítménnyel hálálja meg. Xherdan Shaqiri-vel a Bild készített interjút.

A Bajorok a Bundesliga 4.fordulójában elvesztették veretlenségüket, az SC Freiburg otthonában játszottak döntetlent. A címvédő egyetlen találatát azon a találkozón a svájci légiós szerezte, aki ebben a szezonban már meghatározó játékosa a csapatnak, Josep Guardiola bizalmát pedig jó produkcióval viszonozza. A 21 esztendős futballistával a Bild beszélgetett.

Bild: Herr Shaqiri, az FC Chelsea csapatát a Szuperkupában két vállra fektette az FC Bayern München. Ismét remegnek Európa klubcsapatai a Bayerntől?

Xherdan Shaqiri: A győzelem egy nagyon fontos jelzés volt. Demonstráltuk, hogy akarunk, hogy a mechanizmusok már jól funkcionálnak, és, hogy az előző év után sem akarunk kikapni. Még éhesebbek vagyunk, a címek egyszerűen ízlenek nekünk. Egy szuper évet még egy szuper év kell, hogy kövessen. De…

Bild: Igen?

Xherdan Shaqiri: Egyik top-csapat sem fél a másiktól, így a Bayerntől sem. Europa top-játékosainak a fejében nem lehet félelem. Hogyha kimész a pályára, senki sem gondolja, hogy ‘Ó istenem, most a Bayern ellen játszok…’ Ez nem ilyen. Az ellenfelek ellenünk inkább kétszer, vagy háromszor motiváltabbak, hogy legyőzzék a triplázót.

Bild: Most válogatott mérkőzések vannak. Sokakat ez idegesít, mert a klubok kiesnek így a ritmusból…

Sherdan Shaqiri: Ez most egyáltalán nem rossz, jót fog tenni nekünk a szünet. Van pár sérült játékosunk. Regenerálódni, a fejeket kitisztítani, aztán mehet tovább.

Kostyál Balázs