Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Xavi: „Fàbregas rendkívüli játékos”

A nagyon is sokat megélt csapattárs, Xavi Hernández szerint, Cesc Fàbregas a Barcelona csapatának egyik legsokoldalúbb játékosa. Az Arsenal korábbi játékosa biztosan örülhet az elismerésnek, ám még fontosabb lehet számára, hogy egyelőre Tata Martíno is a kezdőcsapatban látja a helyét.

Pedig Fàbregas sorsa nem könnyű azóta sem, hogy elhagyta a londoni „Ágyúsokat”. Főleg a válogatottban nem számít kihagyhatatlan játékosnak, a minőségi spanyol játékosok nagy választékának köszönhetően. A Barcában a harmadik idényét kezdte meg, és bár nyáron több klub is csábította, ő a Nou Campban szerette volna bebizonyítani, hogy nagyon is fontos szerepe van, a bajnok játékában.

A 26 esztendős középpályás, a megfelelő bizalomnak köszönhetően az első három fordulóban már hat gólpassznál jár, ami mindent elmond bombaformájáról. Ezen teljesítmény előtt pedig tisztelettel adózik, a hozzá hasonlóan Világ-, és Európa Bajnok csapattárs, Xavi is:
„Cesc egy más típusú középpályás lett, mint amilyet megszoktunk tőle a Barcelonában. Mindig alkalmazkodik, gólt is tud szerezni, és jó a csapatjátékban. Ő egy rendkívüli, és nagyon sokoldalú játékos, aki tud a középpályán, és előrébb is. Képes arra, hogy kisegítsen, de közben követi a játékot, és területet nyerni, illetve gólt szerezni.”.

A cikk két6 szereplője egyébként ma este is vállvetve harcolhat a VB címvédő spanyol válogatottban, amely Finnországgal mérkőzik meg.

Balogh József