Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: 520 millió eurós nyereség!

A spanyol gigász, a Real Madrid egymást követő második pénzügyi évét zárta, több mint fél milliárd eurós nyereséggel. Természetesen ez az összeg hatalmas arányú, a valódi, tiszta haszonhoz, de a szám így is elképesztő.

A kilencszeres BEK-, és BL győztes klub vezetősége a minap jelentette be, hogy elkészült a tavalyi idény számviteli mérlege. A jelentés szerint a Real Madrid tavalyi forgalma 520,9 millió euró, ami 1,3%-os növekedést jelent, az azt megelőző szezon 513 milliójához képest.

A Real Madrid tehát az egyetlen klub a világon, amely két idény is 500 millió feletti mérleggel zárt, ez pedig tovább növeli a financiális siker értékét. A nettó eredmény mellesleg 36,9 millió euró lett, ami elképesztő, 52,4%-os növekedést jelent.

Persze a nagy adósságokban úszó spanyol futball zászlóshajójánál sem fenékig tejfel, az élet. Ugyanis a „Blancoknak” is vannak adósságaik. A hiány 27,4%-kal csökkent, összesen 90,6 millióra. Az összesített eredményt egyébként még jóvá kell hagyatni a klub, szeptember 22-én esedékes közgyűlésével.

Balogh József