Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

VB selejtezők: Orosz henger; Otthon égtek le a csehek

A világbajnoki selejtezők hajrájához érkeztünk, így élesedik a versenyfutás, mindegyes megszerzett pontért. Ebből adódóan még az olyan csapatok ellen is nagyon fontossá válik a jó eredmény, akár egy sokgólos győzelem formájában, mint mondjuk Ciprus, vagy Luxemburg.

Oroszország – Luxemburg 4-1
Gólszerzők: Kokorin (1., 36. perc), Kerzsakov (60.), Samedov (90+3.), illetve Joachim (90.)
Dzsudzsák Balázs régi-új csapattársa, Alekszandr Kokorin nemrég tért vissza a Dinamo Moszkvához, a becsődölt Anzsi Mahacskalától. A fiatal orosz középpályás úgy tűnik nem esett ki a ritmusból, ugyanis megtriplázta, az eddig a Szbornajában szerzett góljainak számát. Kokorin már az első félidőben duplázni tudott, a folytatásban így az oroszok már be tudták osztani erőiket, a harcias, ám tudásban messze gyengébb luxemburgiak ellen. Az aprócska állam válogatottja egyébként először kapott ki idegenben, ebben a naptári esztendőben.

Kazahsztán – Feörer-szigetek 2-1
Gólszerzők: Zumaskaljev (50. perc-büntetőből), illetve Finoncsenko (64.), illetve Benjaminsen (23.)
A vártnál nehezebben nyert, a klub szinten már éledező Kazahsztán. A feröeriek az első játékrészt meglepő vezetésükkel tudták le, áhítozva nem csak első győzelmükre, de első pontjukra is, a selejtező sorozatban. A folytatásban aztán mégis érvényesült a papírforma, és a cseh Miroslav Beranek, a DVSC korábbi vezetőedzőjének tanítványai mégis kicsikarták a győzelmet. A kazah sikert jelentő gólt, a Bajnokok Ligájában a Celtic Glasgow-t megszorongató Sahkhtyor Karagandy csapatkapitánya, Andrej Finoncsenko lőtte.

Csehország – Örményország 1-2
Gólszerzők: Rosicky (70. perc), illetve Mkrtchyan (31.), Ghazryan (90+2.)
Arcpirító pofonba szaladt bele a cseh válogatott. Pontosabban nem ők szaladtak bele, hanem Örményország hozta el Roscikyék számára a kellemetlen zakót. Hiába egyenlített az előbb említett Arsenal játékos, a hajrában a vendégek kicsikarták a győzelmet. Örményország váratlan győzelmével esélyessé vált, hogy megszerezze a pótselejtezőt érő második helyet.

Macedónia – Wales 2-1
Gólszerzők: Trickovski (21. perc), Trajkovski (80.), illetve Ramsey (39.-büntetőből)
Hiába volt ott újra a walesi csapatban, a világ majdnem legértékesebb játékosa, Gareth Bale még a kispadról beszállva sem kapott lehetőséget a bizonyításra, Chris Colemantől. Ennek pedig meg is itta eredményét a látogató együttes. Az első macedón vezetést még egalizálta, az Arsenalban remeklő Aaron Ramsey, ám a második játékrészben ismét előnyhöz jutott, a hazai gárda. Ezt a walesiek már nem bírták kiegyenlíteni, így Bale-ék nagyon rossz helyzetből várhatják a következő selejtezősorozat sorsolását.

Norvégia – Ciprus 2-0
Gólszerzők: Elyounoussi (43. perc), King (66.)
Afrikai származású támadói toltál Norvégia szekerét. A skandináv válogatott 1998 után szeretne már újra részt venni, egy Világbajnokságon. A nagyon is kiegyenlített E csoportban még az első helyre is van esélyük, bár az jó eséllyel Svájcé lesz. A második helyért viszont nagy harcban lehetnek még Albániával, és Izlanddal Egil Olsenék.

Balogh József