Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

VB selejtezők: Nyert a címvédő; Meglepő holland és francia remi;

Bár a magyar kedélyeket már jelentősen felborzolta, a Nemzeti Csapat gyalázatos bukaresti produkciója, azért nem csak nekünk volt okunk szégyenkezni, a szívünkhöz legközelebbi csapat produkciója után. Ma este álmatlanul forgolódhatnak még a boszniai, a francia, a holland, de még a svájci futballszurkolók is, hát még a közvetlenül érintettek. Minden részlet alább!

Bosznia és Hercegovina – Szlovákia 0-1
Gólszerző: Pecovsky (77. perc)
Ugyan előzetesen az egy ponttal is megelégedett volna, a mostanság egyáltalán nem remeklő szlovák válogatott. Ám Hamsíkék úgy voltak vele, hogy ha már ennyire meccsben vannak, a csoportelső boszniaiak ellen, akkor már meg is nyerhetnék a találkozót. A három pont sorsát eldöntő találatot, a zsolnai MSK középpályása, Viktor Pecovsky szerezte a hajrában. Edin Dzekoék ugyan többször kísérleteztek gólszerzéssel, és veszélyesebbek is voltak, a szlovákok abszolút megérdemelték a sikert, és azt, hogy 2010 után, jövőre ismét ott lehetnek a VB-n, egy huszáros hajrával.

Grúzia – Franciaország 0-0
Szégyenteljes döntetlenre volt csak képes, a francia válogatott Tbilisziben. A „Les Blues” bár végig mezőnyfölényben játszott, nem volt képes legyűrni, a csoport negyedik helyén szerénykedő Grúziát, így a spanyolok már szinte biztosan az első helyen végezhetnek. A franciák pedig 2009 után ismét pótselejtezhetnek, a világbajnoki részvételért.

Észtország – Hollandia 2-2
Gólszerzők: Vassiljev (18. perc), Zenjov (57.), illetve Robben (2.), van Persie (90+4.-büntetőből)
Hatalmas bravúrt ért el, a még hatalmasabb bravúr kapujában elbukó észt válogatott. Az elején még semmi sem volt érzékelhető, az esetleg meglepetésből, ugyanis a Bayern München kiválósága, Arjen Robben már a 2. percben előnyhöz juttatta Hollandiát. Ám a hazaiak még az első félidőben egalizáltak, sőt a második játékrészben beálló Zenjov, egy perccel pályára lépését követően, már az észt vezető gól megszerzését ünnepelte! A maratoni hosszúságú meccs (majdnem a 100. percig húzták a felek, és a bíró) végül döntetlennel végződött: Robin van Persie a 94. minutumban mentette meg a hollandok veretlenségét.

Finnország – Spanyolország 0-2
Gólszerzők: Alba (19. perc), Negredo (86.)
A vendég spanyolok egyértelműen, és ellentmondást nem tűrően, már csak rutinból is, de hozták a kötelezőt a finnek ellen. A vébé címvédő mindkét játékrészben betalált egyszer-egyszer, szemernyi kétséget sem hagyva afelől, hogy egyrészt a jobb csapat nyert, másrészt pedig az, hogy Vicente del Bosqueék célja, a csoportelsőség megszerzése.

Svájc – Izland 4-4
Gólszerzők: Lichtsteiner (15., 54,), Schar (27.), Dzemaili (54.), illetve Gudmundsson (3., 68., 90+1.), Sigurdsson (56.)
Talán az egész játéknap legjobb meccsét játszotta, a két gárda. Izland hamar megszerezte a vezetést, ám a svájci erőfölény az 54. percre már 4-1-es hazai előnyt jelentett. A vendégek azonban mégsem adták fel. A remeklő Gudmundson-Sigurdson duó a hajrára kiénekelte a vendéglátó szájából a három pontot, és ikszre mentette a már elveszettnek hitt találkozót.

Szlovénia – Albánia 1-0
Gólszerző: Kampl (19. perc)
Nagyon gyengén játszott Szlovénia, ám mégis meg tudta verni, a támadásban mindent megtevő Albániát. Kevin Kampl, a Red Bull Salzburg játékosa révén szerezték meg a győzelmet a hazaiak, akiknek mindössze egyetlen, kaput eltaláló lövése volt, az egész találkozó során. Az albánok viszont nem sajnálták az Internazionale hálóőrét, Samir Handanovic-ot, aki a meccs embere lett azzal, hogy kifogott, minden felé tartó löketet.

Balogh József