Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelonából erősített a román harmadik

A román Liga 1 harmadik helyén álló Petrolul Ploiesti remek játékossal, az uruguayi Juan Albínnal erősítette meg keretét. A dél-amerikai középpályás, az Espanyol gárdájától érkezett.

A korábbi egyszer válogatott (1 gól) Albín ingyen érkezett a havasföldi városba, és 2014 nyárig kötelezte el magát. Az egykori remek bekk, a még midig csak 37 esztendős Cosmin Contra keze alatt igazán értékes keret gyűlt össze, hiszen ha csak a piaci értékeket nézzük, a Petrolul a mezőny harmadik legdrágább csapata.

A ploiesti-i gárda egyébként is vonzó lehet a játékosok számára, hiszen idén is csak az utolsó lépcsőfokban bukott el, az Európa Liga selejtezőjében. Contraékat az FA kupa győztes Swansea ütötte el, az EL csoportkörtől.

Visszatérve Albínra: a 27 esztendős támadó középpályás lesz a legértékesebb a Petrolulban. Játékára pedig nagy szükség lehet az idei évadban, hiszen klubja egyelőre a dobogó legalsó fokán áll, ám a két fő rivális, a Steauau, és a CFR Cluj, de főleg az utóbbi még bőven le van maradva. Az uruguayi légiós a legendás klub, a Libertadores Kupát, és a Klub Világkupát is egyaránt háromszor elhódító Nacional Montevideo neveltje. Európában a Getafe, és az Espanyol foglalkoztatta eddig.

Balogh József