Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: A Fradi két meccset játszott Temerinben

Kihasználva a válogatott mérkőzések adta szünetet Ricardo Moniz együttese, és délvidékre utazott, ahol minitornán szerepelt.

A meghívást a TSK Temerin részéről kapta a zöld-fehér klub. A temerini együttes idén ünnepli századik születésnapját, és ennek apropóján kapott felkérést a Ferencváros. A minibajnokságon 1×45 perces meccseket játszottak.

A hazaiak előbb egy góllal legyőzték az egy találkozón szereplő Zákányszéket, majd négy góllal kikaptak a Kunsági – Csanalosi, Gyuracz, Csilus T., Simita – Csilus Á., Busai – Popgerogiev, Ionescu, Erdei V. – Marcineskó összeállítású Ferencvárostól. A zöldek góljait Busai Attila, Marcinesó Marcell, és Andrei Ionescu szerezte. Busai kétszer is betalált.

A második meccsen a Vojvodina volt a magyar együttes ellenfele. Érdekesség, hogy ezen a találkozón pályára lépett Buzsáky Ákos is a Fradiban. Egyes hírek szerint a zöld-fehérek játékosa lehet a közeljövőben az MTK, a Porto, a Plymouth, és a QPR korábbi válogatott középpályása. A Fradi a Kurucz – Jovanovic, Mateos, Gerson, Bönig – Čukić, Józsi – Valpoort, Buzsáky, Holman – Diallo (Busai) tizeneggyel vette fel a küzdelmet a szerb csapattal. A Ferencváros szerzett vezetést Buzsáky beadásából Diallo révén, majd a hajrában tizenegyesből egalizáltak az újvidékiek Vranjes révén.

A torna utolsó találkozóján a Temerin 2-0-s vereséget szenvedett a Vojvodinától, így jobb gólkülönbségének köszönhetően a Ferencváros végzett a torna első helyén.

Gavalovits Sándor