Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Tovább tart a DVTK sikersorozata

A szombati nap első meccsén magabiztosan tartotta otthon a három pontot a Diósgyőr, pedig huszonöt perc után emberhátrányba került a miskolci alakulat.

Gyorsan bekezdett a DVTK, már a harmadik percben gólnak örülhettek a hazai hívek. Barczi Dávid remekül tálalt a kiugró Nikházi elé, aki a becsúszó Ignjatovic segítségével juttatta hálóba a labdát. A gól után a Honvéd beszorult, ám a vendégkontrák hordoztak magukban veszélyt. A huszonötödik percben emberhátrányba került a hazai csapat, Vági teljesen feleslegesen talpalta mellbe-hasba Alcibiade-t, amiért megkapta a piros lapot. A kiállítás után nyomott a Honvéd, Rossi még támadóbbá próbálta tenni sajátjait, ám a szünetig már nem változott az eredmény.

A szünetben Szivics támadó helyett védekező játékost hozott be, ezzel stabilizálta a középpályát. Ám olykor rövidzárlat keletkezett a védelemben, de Rados védései és a védelem teljesítménye megakadályozta a Honvéd támadásokat. A mérkőzés a kiállítás után is több apróbb szabálytalanság okán kellett sárga lappal figyelmeztetni a játékosokat. Igaz, néha mintha Kassai időnként túlzott szigorral alkalmazta volna a fegyelmezés eme formáját. A csereként beállt Bacsa Patrik háromszor is meg tudta keverni a vendégvédelmet, ám eredményt csak a harmadik helyzetéből tudott betalálnia. A miskolciak megérdemelten tartotta otthon a három pontot, mert emberhátrányban is veszélyesebben játszott, mint fővárosi vetélytársa. Ezzel a sikerrel immár ötmeccsesre nyúlik a miskolci veretlenségi sorozat, illetve sorozatban negyedszer nyert Szivics legénysége. Illetve negyedik bajnokiján nem kapott gólt a Rados irányította védelem, amivel ebben a bajnokságban eddig egyedülálló teljesítményt mutathat fel.

Diósgyőr – Honvéd 2-0 (1-0)
Miskolc, 6500 néző, vezette: Kassai Viktor
DVTK: Rados – Gohér, Vadász, Vági, Kádár – Nikházi, Kostic – Barczi (Takács P., a szünetben), Abdouraman, Tisza (Gosztonyi, 76.) – Futács (Bacsa, 59.)
Honvéd: Kemenes – Lovric, Ignjatovic, Baráth B., Alcibiade (Ikenne-King,58.) – Hidi (Ayub, 40.), Nagy G. – Vécsei, Vernes, Godoy – Testardi (Job Iyock, 75.)
g.: Nikházi (3.), Bacsa (71.)
s.: Nikházi (29.), Takács P. (50.), Kostic (53.), Gohér (80.), Gosztonyi (82.), Vadász V. (88.) ill.: Godoy (45.), Testardi (53.)
kiállítva: Vági (25., DVTK)