Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rangadók vasárnapja Olaszországban, AS Roma – Lazio, AC Milan – Napoli

Remek délutánt illetve estét varázsolhatnak nekünk ma a Serie A-ban. A 4. forduló vasárnapi játéknapján ugyanis AS Roma – Lazio fővárosi derbit valamint egy AC Milan – Napoli rangadót rendeznek. Ezen kívül pályára lép a Juventus az Inter és a Fiorentina is.

AS Roma – Lazio 15:00 SportKlub

Szokásos feszült hangulatú és kemény összecsapásokkal tarkított találkozóra számíthatunk. De hát egy fővárosi derbitől nem is várhatunk mást. Az AS Roma remekül kezdte a szezont és folytatná kiváló szereplését a Lazio ellen is. A csapat ugyanis még hibátlan ebben a szezonban. Ez viszont nem mondható el az ellenfélről. A Sasok kicsit felemásan kezdték a szezont, de utóbbi két meccsüket győzelemmel hozták le, így most ők is egész jó formában vannak. Viszont ezen a meccsen a „hazaiakat” tekintik esélyesebbnek. Ezt többen azért gondolják így, mert a Lazio hét közben játszott egy Európa Liga meccset a Legia Varsó ellen, amit 1:0-ra lehoztak és talán valamivel fáradtabbak lesznek, mint a Farkasok. Hiányzókat tekintve is inkább a Romanak áll a széna. Náluk ugyanis szinte mindenki egészséges, így Rudi Garcia megszokott felállásban és a már bevált játékosokat küldheti pályára. A Lazio-nál a védelemből fognak hiányozni alapemberek. Radu és Biava biztosan kihagyja a mérkőzést.

Várható kezdők:

AS Roma: De Sanctis – Maicon, Benatia, Castan, Dodó – Pjanic, De Rossi, Strootman – Florenzi, Totti, Ljajic

Lazio: Marchetti – Cavanda, Cana, Ciani, Konko – González, Hernanes, Onazi, Lulic – Candreva – Klose

AC Milan – Napoli 20:45 SportKlub

A tavalyi bronz és ezüstérmes találkozója remek párharcot hozhat, s reméljük azt is hoz. Az AC Milan együttese idén megmutatta, hogy tud jól és szépen futballozni, de képes kicsit szürkébben is. Így ma tőlük függ talán a legjobban, hogy milyen meccset fogunk látni, mivel a Napoli eddig az összes tétmeccsén remekül játszott. Mindkét csapat győztes Bajnokok Ligája találkozóval hangolt erre a meccsre. A Milan 3:1-re győzte le a Celtic csapatát, míg a Napoli a tavalyi döntőst a Borussia Dortmund együttesét verte 2:1-re. Sérüléseket tekintve a hazaiak részéről El Shaarawy biztos nem fog játszani, míg a vendégek részéről inkább a bőség zavara okoz gondot, hisz Benítez részére szinte minden posztra két kiváló játékos áll rendelkezésre.

Várható kezdők:

AC Milan: Abbiati – Abate, Mexes, Zapata, Emanuelson – Poli, De Jong, Muntari – Robinho, Matri, Balotelli

Napoli: Reina – Maggio, Albiol, Britos, Zúniga – Behrami, Inler – Callejón, Hamsík, Insigne – Higuaín

További program:

Sassuolo – Inter 12:30 SportKlub
Atalanta – Fiorentina 15:00
Bologna – Torino 15:00
Catania – Parma 15:00
Juventus – Verona 15:00

Báló Bence