Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Iniesta nagy igényei; avagy váratlan porbléma a szerződés körül!

Andrés Iniesta ugyan szeretne Barcelonában maradni, azonban a klub eddig nem ajánlotta azokat a feltételeket, amit a spanyol klasszis elvárna; állítja a ‘Marca‘!

Andrés Iniesta jelenlegi szerződése 2015-ben lejár. A hírek szerint mindkét fél; a játékos és a klub is szeretné megtoldani a kontraktust, amely egyben azt is jelentené, hogy Iniesta a Barcából vonulhatna vissza!

Csakhogy az első lépések totális kudarcba fulladtak a Barca részéről! Iniesta ugyanis elutasította az első ajánlatot, mondván szeretné azt érezni, hogy a klub megtesz mindent őérte! Érdekes indok az egyszer biztos!

A ‘Marca‘ szerint a váratlan, ám orvosolható probléma abból adódott, hogy a Barca “csupán” 12 millió eurós fizetést ajánlott, amely kiegészülne további 3 millió bónusszal. Iniestának ez azonban nem tetszett. A spanyol klasszis ugyanis a hírek szerint 17 millió eurós fizetést szeretne, bónuszok nélkül. Mindez azt jelentené, hogy Iniesta Lionel Messi szintjére emelné magát; ami a fizetést illeti.

Egyelőre nem tudni, hogy az amúgy szerény játékosként ismert Iniesta csupán valóban nagyobb megbecsülést szeretne-e kivívni a csapaton belül; vagy csupán “telhetetlenné vált”. Első ránézésre gyaníthatóan az előbbiről van szó!

A felek nagyon hangoztatják, hogy Iniesta a jövőjét mindenképpen Barcelonában képzeli el; megegyezni mindenképpen meg fognak! Hogyha azt vesszük, akkor valóban nem mindegy, hogy 12 -vagy 17 millió eurót keres egy játékos…

Nagy Ákos