Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női Magyar Kupa: Krascsenics-show Csepelen, kiesett a Honvéd és a Femina

A második fordulóval folytatódott a hölgyek Magyar kupája. Az élvonalbeli együttesek közül a Honvéd kivételével mindenki továbbjutott.

A nyitó meccsen Csepelen szerepelt a Ferencváros. A zöld-fehérek gyakorlatilag az első játékrészben eldöntötték a továbbjutást, ám a show a második félidőre maradt. A szünetben csereként álltak be a Krascsenics ikrek, és ha már ott voltak, show-műsort rendeztek. Petra ötször, Csilla kétszer vette be a csepeli kaput. A végére tizenhárom volt közte.

A Honvéd meglepetésre Dorogon szenvedett vereséget. Az élvonalban sereghajtó piros-feketék hiába szereztek vezetést, a hazaiak gyors egyenlítése után a találkozó hajrájában megfordították a találkozót. Ezzel a Jet-Sol Ligában szereplők közül elsőként búcsúztak a további küzdelmektől.

A Szeged hetet vágott a papi sporttelepen. A hazaiak minden dicséretet megérdemelnek, hiszen a kapott gólok ellenére nem játszottak alárendelt szerepet. A különbséget a rutin jelentette a szegediek javára.

Szombathelyi siker Pécsett. A Viktória kissé tartalékosan felállva is magabiztosan nyerte meg a találkozót, pedig az első játékrészben nem nagyon jött ki az osztálykülönbség a két együttes között, fordulás után azonban beindult a Viktória-henger.

Győrben, a DAC pályán vendégeskedett az Újpest. A lila-fehérek már a szünet előtt eldöntötték a találkozót, pedig a hazaiak szereztek vezetést alig fél óra elteltével, a hajrához közelítve Véglás Viktória egy perc alatt megfordította az eredményt, majd még egyet vállalva vezette győzelemre Oroszi Sándor együttesét.

Szintén Győrben lépett pályára a Femina. Nem sok siker termett Herczku István leányainak, ugyanis az ETO nagy meglepetésre kiütötte a fővárosi együttest. Süle Dóra és Bogdán Alexandra egyaránt két góllal vette ki részét a magabiztos hazai sikerből, ezzel a Honvéd után a rákospalotai hölgyek is búcsúztak.

Az élvonalban listavezető, és száz százalékos Astra Zalaegerszegre látogatott, és magabiztosan harcolta ki a továbbjutást. Persze ehhez kellett, hogy az 54. perc után beinduljon a vendég-henger. Szűk 35 perc alatt lerendezte tehát a találkozót az Astra. A gólok sorát Szabó Boglárka nyitotta, Megyes Ágnes zárta.

A forduló utolsó összecsapását az MTK vívta Szolnokon. Demeter Réka triplával, Pádár Anita és Vágó Fanny duplával járult hozzá a tizenegygólos sikerhez.

Az eredmények:
2013. szeptember 21., szombat
Csepel – Ferencváros 1-14
g.: Görög Emília (72.) ill.: Szabó Dorottya (7., 20.), Ferencz Kata (13.), Képes Vanda (26., 38.), Krascsenics Petra (47., 53., 63., 74., 87.), Krascsenics Csilla (55., 68.), Horváth Boglárka (70., 82.)

Dorogi Diófa – Budapest Honvéd 3-1
g.: Nagy Ágnes (23.), Pintér Violetta (76., 80.) ill.: Németh Felícia (19.)

Pap SE – Szegedi AK 1-7
g.: Quirikó Vivien (47.) ill.: Szil Tünde (6., 20.), Lévai Nikolett (29.), Lipták Lilla (32.), Kardos Bernadett (61.), Végh Emese (71.), Kasznár Annamária (75.)

Pécsi MFC – Viktória Szombathely 0-5
g.: Tóth Enikő (22.), Soós Adrienn (48.), Horváth Lilla (76., 82.), Ferencsik Evelin (80.)

DAC Unió – UTE Profisport 1-4
g.: Soós Barbara (27.) ill.: Véglás Viktória (36., 37., 47.), Durkó Zita (83.)

2013. szeptember 22., vasárnap
Győri ETO – 1. FC Femina 4-1
g.: Süle Dóra (14., 33.), Bogdán Alexandra (32., 71.) ill.: Horváth Hanna (24.)

Zalaegerszeg – Astra 1-5
g.: Végh Renáta (33.) ill.: Szabó Boglárka (4.), Sümegi Éva (54., 70.), Dominika Dikanová (72.), Megyes Ágnes (80.)

Szolnoki MÁV UFC – MTK 1-11
g.: Szijártó Szandra (11.) ill.: Tatai Krisztina (2.), Szabó Zsuzsanna (34.), Pinczi Anita (39.), Pádár Anita (50., 60.), Vágó Fanny (68., 72.), Demeter Réka (73., 82., 84.), Nagy Lilla (76.)

Továbbjutottak:
Astra Persecutor (NB I.)
MTK Hungária (NB I.)
UTE Profisport (NB I.)
Szegedi AK (NB I.)
Ferencváros (NB I.)
Viktória Szombathely (NB I.)
Dorogi Diófa (NB II.)
Győri ETO (NB II.)

Sorsolás vélhetően egy hét múlva. A harmadik fordulót november 9-én és 10-én kerül majd sor.

Gavalovits Sándor