Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Megtört végre a Lyon rossz sorozata!

Már jóval több, mint egy hónapja nem tudott tétmérkőzést nyerni az Olympique Lyon együttese, amire nagyon-nagyon régen nem volt példa, a hétszeres bajnok történelmében.

Ligue 1 – 6. forduló; Vasárnap délutáni eredmények
Lorient – Girondins Bordeaux 3-3
Gólszerzők: Aboubakar (22. perc), Monnet-Paquet (44.), Diallo (59.), illetve Diabaté (8.-büntetőből), Sertic (25.), Saivet (30.)
Zsinórban elszenvedett három vereség (kettő a bajnokságban, egy az EL-ben) után, végre nem kapott ki a Bordeaux. Persze az ikszben sem lelhette sok örömét a kupagyőztes gárda, ugyanis a 17., azaz még éppen kieső helyre csúsztak vissta Francis Gillot-ék. Pedig a vendégek még 0-1-re, illetve 1-3-ra is vezettek, azonban a Lorient ugyanazt a lelkes, a megalkuvást nem tűrő játékát hozta, mint az előző idényben. Tehát a vége 3-3 lett, amivel végül is egyik fél sem lehet elégedett.

OGC Nice – Valenciennes 4-0
Gólszerzők: Cvitanich (32. perc), Bautheac (44.), Brüls (70.), Boseti (73.)
Kezd megragadni az élmezőnyben a Nice, miközben a Valenciennes egyre „otthonosabban” érezheti magát, a kiesőzónában. A nizzaiak szenzációs játékkal, a kaput eltaláló lövéseik 80%-át gólra váltottál, és már az ötödik helyen robognak.

Olympique Lyon – Nantes 3-1
Gólszerzők: Gomis (26. perc), Grenier (55.), Briand (72.), illetve Veretout (24.)
Hat nyeretlen tétmeccset követően megfordulhat az OL balszerencse-sorozata. Bár a találkozó a 24. percben mrá emgint siralmasan állt a lyoniak számára, ugyanis az újonc Nantes megszerezte a vezetést. Azonban Rémi Garde tanítványai nem zuhantak össze, és alig két perc múlva egyenlítettek, majd a második félidőre, erejével teljesen elkészülő vendégekre erőltették akaratukat, és két további gólt szerezve, fellőtték magukat a bajnoki táblázat 7. helyére.

A bajnokság élmezőnye, és a hátsó régió:
1. Monaco 13 pont, 2. Saint-Étienne 12 pont, 3. PSG 11 pont, 4. Marseille 11 pont,… 7. Lyon 10 pont,… 18. Ajaccio 3 pont (-4), 19. Valenciennes 3 pont (-7), 20. Sochaux 2 pont.

Balogh József