Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Továbbra is makulátlan a Napoli, ezúttal a Milan volt az áldozat – Videó

Az olasz élvonalbeli bajnokság 4. fordulójának záró, azaz vasárnap esti mérkőzésén egy igazi rangadót tekinthettünk meg. Az eddig hibátlan Napoli együttese a kicsit felemás szezonkezdést maga mögött tudó AC Milan otthonába látogatott.

AC Milan – Napoli 1:2 (0:1)

Gólszerzők: Balotelli (91.) ill. Britos (6.), Higuaín (54.)

Kiállítva: Balotelli (93. – pályán kívül)

Alaposan bekezdett a Napoli. Rögtön a mérkőzés elején nyomást gyakoroltak a Milanra, s ez a taktika kiválóan működött, de csak a 6. percben jutottak vezetéshez Britos révén. Ezt azért fogalmaztuk így, mert előtte volt két óriási helyzetük, s ha azokat belövik, akkor bizony percekkel a kezdés után komoly gondba került volna a Milan, így viszont még menthető volt a meccs. A bekapott gól után a hazaiak is próbálkoztak, leginkább Balotelli volt aktív, de nem sikerült egyenlíteniük az első játékrészben.

A fordulást követően nem sok kellett ismét a Napolinak, és már kettőre duzzasztották az előnyüket. A nyáron a Real Madridtól érkező Higuaín volt távolról eredményes. Lövésénél Abbiati kapus mindent megpróbált a hárítás érdekében, de nem jött össze neki. A 60. percben pedig olyat láthatott a világ, amire eddig nem nagyon volt példa. Balotelli büntetőt hibázott a 60. percben. Reina kapus eszén nem tudott túljárni a fiatal olasz támadó. A kihagyott tizenegyes után Balo sokat próbálkozott, de Reina bravúrt bravúr hátán mutatott be. A 91. percben viszont már a spanyol kapus sem tudta megállítani az olaszt, aki kiválóan tekert jó húszról a kapu jobb oldalába, ezzel kialakítva a végeredményt.

AC Milan 1-2 Napoli Highlights goalsandsoccer.com by goalsandsoccer

A 4. forduló további eredményei.

Chievo – Udinese 2:1

Genoa – Livorno 0:0

Cagliari – Sampdoria 2:2

AS Roma – Lazio 2:0

Juventus – Verona 2:1

Sassuolo – Juventus 0:7

Atalanta – Fiorentina 0:2

Bologna – Torino 1:2

Catania – Parma 0:0

A Serie A állása négy fordulót követően.

1. AS Roma 12 p., 2. Napoli 12p., 3. Inter 10p., 4. Juventus 10p., 5. Fiorentina 10p….18. Parma 2p., 19. Catania 1p., 20. Sassuolo 0p.

Báló Bence