Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Benítez: A Napoli csak egyre jobb lesz

Tegnap este, a Serie A 4. fordulójának zárómérkőzésén, a Napoli látogatott az AC Milna otthonába, és hozta el a három pontot, a San Siroból, aminek köszönhetően továbbra is hibátlan mérleggel vezeti a tabellát, az AS Roma együttesével karöltve.

A négy meccsből elért négy győzelemmel természetesen elégedettek Nápoly városában, és minden csapattagon át, az utolsó városlakóig mindenki a Maradona-korszak sikereinek újraélésében bizakodik. Bár a „Kékek” valóban nagy győzelmet értek el tegnap, a spanyol vezetőedző, Rafael Benítez szerint helyén kell kezelni a győzelmet, sőt, szerinte csapata ennél még mindig lehet jobb is.

Pedig aztán tényleg valóban remek hetet zárt a Napoli: hét közben nagyszerű győzelmet arattak a Dortmund elleni BL csoportmeccsen, míg a milánóiak leigázását már említettük. A komoly sikerek ellenére Benítez amondó, hogy bizony van még mit javítani a formájukon, és játékukon:
„Úgy dolgozunk ma együtt, mint egy csapat, és ez nagyon fontos, miközben a játékosok ragyogó teljesítményt nyújtottak. Tetszik, ahogy a csapat játszik. Azt mondanám, hogy mi most 73%-ot nyújtottunk, de még mindig van mit javítani a kisebb dolgainkon, és ha ezt megtesszük, akkor könnyebb lesz elérni a győzelmeket.” –nyilatkozta a korábbi Liverpool, Inter, és Chelsea edző.

Persze Benítez magáról a meccsről is elárult konkrétumokat:
„A Milan jól játszott, így nem volt számunkra könnyű Mario Balotelli kordában tartása sem. A lényeg persze az volt, hogy megmutassuk, hogy mi vagyunk a jobbak. Nem a legjobb teljesítményt nyújtottuk a szezonban, de jelenleg ott tartunk, hogy az ötödik egymást követő győzelmünket is megszereztük (minden sorozatot figyelembe véve – a szerk.).” – dicsekedett Benítez.

Balogh József