Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Kitömték ellenfelüket a hazai csapatok

Igen góldúsra sikeredtek a magyar első osztályú bajnokság szombaton lejátszott párharcai. A Győr és a Haladás is négyszer volt eredményes, a DVTK ötöt vágott.

Javította az elmúlt fordulóbeli eredményét a Győr, a Kecskemét ellen elszenvedett vereség után sokgólos győzelmet aratott a nem olyan messziről érkező Pápa felett. Az első félidőben nagy nehezen született meg az első helyzet, de az legalább gólt hozott, amely látványos és egyben szerencsés is volt. Az érdekesen eltalált lövés Pátkai nevéhez fűződik. A tércsélcsere után nem sokkal egy kapuskírúgásból volt eredményes a hazai csapat, ezúttal Trajkovic volt eredményes. Pár perccel később ismét támadnak a hazaiak, Andric húzott be a balszélről és be is talált. Sikerült a negyedik is, ezt egy nagy kavarodás után sikerült begyötörni. A Pápa egy helyzetet dolgozott ki, ez a kozmetikázáshoz volt elegendő.

A Diósgyőr szurkolói sem panaszkodhattak, a Mezőköves ellen ugyanis gólparádét nézhettek végig. Fél óra után esett az első találat, egy beadást követően csúsztatott Futács a hálóba. A második félidő is DVTK helyzettel indult, amely egy büntetővel, egy pirossal és Futcsán értékesített tizeneggyesével ért véget. A hazai alakulat nem állt le, Bacsa érkezett balról, érdekes manővereket tett a nagy téglalapon belül, végül a rövidbe gurított. A negyedik találat egy tetszetős akció után született: adogatás a tizenhatos vonalánál, majd egy ütempassz, balról a lapos labda középre, a ziccer pedig nem maradt ki. Az ötödik ismét Bacsa nevéhez fűződik, az asszisztot Futács jegyezte.

A Haladás a harmadik csapat, amely kényeztette a stadionba kilátogatókat. Gyorsan már az 5. percben vezetést szereztek a hazaiak, egy védelmi megingást követően Halmosi maradt üresen a bal oldalon és vágta a labdát Ranilovic kapujába. A félidő hajrájára fordulva a semmiből egyenlített Lucas! A brazil fejjel vette be Rózsa kapuját Bőle szabadrúgását követően, így 1-1-es döntetlennel fordulhattak a felek. A második félidőben csakúgy mint az elsőben 5 perc elteltével kapott gólt Prukner László csapat meglehetősen szerencsétlen körülmények között. Ranilovics kezéből csapattársa Jánvári sodorta ki a labdát, mely Radó elé pattant, aki köszönte szépen és a kapuba passzolta azt. A gól megfogta a Kaposvárt. A hajrában Jánvári húzta ki Radó bokáját. A megítélt tizenegyest a sértett értékesítette magabiztosan. Két perccel később Radó triplázhatott volna, lövését azonban hárította Ranilovic, a kapu nem szabadult fel, a kipattanót Fehér vágta a hálóba. A Kaposvár teljesen összeomlott, az eredmény a továbbiakban azonban nem változott.
/Őszi Ádám tudósításából/

Az MTK a Kecskemét ellen osztotta el a három egységet. A vezetést a fővárosiak szerezték meg, majd a második félidőben fordítottak a vendégek, nem sokkal a végső sípszó előtt azonban összejött az egyenlítő gól. A Puskás Akadémia újabb győzelmet aratott, ezúttal a Pécs otthonából vittel el a három pontot.

OTP Bank Liga 10. forduló, szombat:

Győri ETO – Lombard Pápa: 4-1
Gólszerzők: Patkai 32. Trajkovic 55. Andric 57. Koltai 59. ill. Arsic 81.

Diósgyőri VTK – Mezőkövesd-Zsóry: 5-0
Gólszerzők: Futács 34., 54. (büntető) Bacsa. 67.,68. Batioja 79.
Kiállítva: Ficsor 51. (Mezőkövesd)

Pécsi – Puskás Akadémia: 1-2
Gólszerzők: Frőhlich 88. ill. Lencse 4.,35.

MTK Budapest – Kecskemét: 2-2
Gólszerzők: Fejes 19. Batik 84. ill. Szavics 63. Nagy 73.

Szombathelyi Haladás – Kaposvár Rákoczi: 4-1
Gólszerzők: Halmosi 5. Rado 50.,80. (büntető) Fehér 82. ill. Lucas 38.

Pénteken a Debrecen és a Paks 2-2-es döntetlent játszottak egymás ellen.

Kostyál Balázs