Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Afrikai Kupa győztes edző a kiesőjelöltnél!

Másfél hétnyi tipródás után végre megtalálta új vezetőedzőjét, a Ligue 1 pofozógépje, a Sochaux. Eric Hélyt, a pocsék rajt után még szeptember 26-án menesztették, a kis francia együttestől.

Nagyon jól sikerült a pótlás, a Sochaux számára, ugyanis komoly nevet sikerült megszerezniük, a Ligue 1-ben mindössze 19. gárda, kispadjára. Ez a szóban forgó szakember pedig nem más, Hervé Renard. Hogy ki is ez a 45 esztendős szakember. Nos, ő az a, aki 2012-ben az utóbbi évek egyik legnagyobb csodáját végre hajtva, győzelemre vezette Zambia nemzeti együttesét, a Gabonban, és Egyenlítői-Guineában rendezett, Afrika Kupán. A gárda végső győzelmét nagyjából úgy tudnánk jellemezni, mint a görög válogatott 2004-es EB sikerét: kivételes, és talán megismételhetetlen.

Renard annak ellenére, hogy fiatal edző, már viszonylag tapasztaltnak mondható, ugyanis már 36 esztendősen menedzseri feladatokat látott el, az angol alacsonyabb ligás Cambridge Unitednél. Hazájában a Cherbourg edzője volt még. Klub csapatot utoljára 2011-ben irányított, akkor az algériai USM Algiert. A zambiai válogatottat már két ízben irányította, sőt egy rövid ideig az angolai nemzeti csapat is, az ő felügyelete alá tartozott.

Hír még a francia élvonalból, hogy az utolsó helyen szerénykedő Valenciennes-nél megköszöntén, Daniel Sanchez munkáját. Utódjáról még nem érkezett hír.

Balogh József