Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17-es EB elitkör: Nem sikerült a bravúr

Norvégia végig fölényben futballozva nyert a mieink ellen; Skócia jutott ki az Európa bajnokságra.

Remény és fogadkozás jellemezte a magyar együttest a találkozó előtt. Mindennek alapját az adta, hogy a mieink a nyitó meccsen hősies teljesítményt nyújtva legyőzték a végül csoportelső skótokat, majd a brit leányok a norvégokat. A kör bezárását a norvégok győzelme jelentette Lévay Andrea együttese felett.

Az első félidőben mezőnyben nem játszott alárendelt szerepet a magyar együttes, ám a gólokat a norvégok lőtték. Az első tíz percben semmi nem utalt arra, hogy végül kiütéses vereséget szenvednek a magyar lányok, ám a tizenharmadik percben megszerezte a vezetést a norvég csapat, majd alig tíz perccel később már kettővel mentek a skandinávok. A szünetig újabb gól nem esett. Az első játékrészben még nem, a másodikban azonban kijött a fizikai különbség a két csapat között, ekkor már a gólok is megjöttek, ám sajnos nem a magyar lányok lőtték ezeket. Ebben a periódusban öt norvég lövés is a hálóban kötött ki, Szabó Viktória csak szépíteni tudott. Ezzel lezárult egy korszak, sikerekkel, kudarcokkal, mosolyokkal, könnyekkel telített út. A nyári bravúr után ezúttal nem sikerült az elitbe kerülni, de a fejlődés látszik az együttesen, amelyből igazi CSAPAT kovácsolódott össze, és bár sokan kiöregszenek, a jövőre nézve reményt ad, hogy egyik magasabban jegyzett ellenfelünk sem futballozta le a válogatottat, igaz ez még akkor is, ha most ilyen nagy különbségű lett a vereség.

A csoport másik összecsapásán Skócia legyőzte Finnországot, ezzel automatikusan kijutott az EB-re, míg a norvégok abban az esetben repülhetnek, ha a hat csoportmásodik összevetésében legjobbnak bizonyul.

Magyarország – Norvégia 1-7 (0-2)
Sopron, 150 néző, vezette: Vivian Peeters (holland) (Juliëtte Bakker (holland), Nebahat Maktur (török))
Magyarország: Prekovics Emese – Nagypál Fatima, Horti Boglárka, Rozmis Gabriella, Szabó Viktória – Vancsik Viktória, Krascsenics Csilla (Andriska Renáta, a szünetben) – Szakonyi Emese (Bokor Adrienn, a szünetben), Horváth Boglárka, Kaján Zsanett – Krascsenics Petra (Csányi Diána, 63.)
Norvégia: Ida Norström – Tuva Hansen, Julie Larsen, Ingrid Helene Nyhus (Ida F. Fossem, 74.), Marit B. Lund – Nora Eide Lie, Katrine W. Jörgensen (Maria Hiim, 48.), Karoline Haugland – Nora Hanssen (Ylva Magnusson Svendsen, 65.), Vilde Fjelldal, Siw Dövle
g.: Szabó V. (70.) ill.: N. Hanssen (13., 52.), Fjelldal (22.,80+1), Haugland (41., 71.), Lund (64.)
s.: Horti (61.) ill.: N. Hanssen (58.)

A csoport másik összecsapásán:
Skócia – Finnország 2-0 (1-0)

A csoport végeredménye:
1. Skócia 3 2 – 1 7-5 +2 6 p
2. Norvégia 3 2 – 1 13-4 +9 6 p
3. Finnország 3 1 – 2 4-7 -3 3 p
4. Magyarország 3 1 – 2 5-13 -8 3 p

Gavalovits Sándor