Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem játszhat a Roma sztárja, a selejtezőkön!

Tegnap már mi is ismertettük Olvasóinkkal, az olasz válogatott, vb-selejtezős keretét, amelyben akkor még fel volt tűntetve, Daniele De Rossi neve is. Csakhogy, az AS Roma csillaga, elhúzódó Achilles-ín sérülése miatt, végül nem vállalta a szereplést, hiszen egy kis pihenőre vágyott.

Természetesen közös megegyezésről van szó, hiszen De Rossi nem csak a Roma, de az olasz nemzeti csapat kulcsembere is, és mivel a „Squadra Azzurra” már kvalifikálta magát a jövő évi Világbajnokságra, nem jelent problémát, ennyi „lazaság”.

A sérült bokával játszó De Rossi számára sok könnyítést jelent, hogy nem kell pályára lépnie, az utolsó két selejtezőn. Az utóbbi évek egyik legmeghatározóbb olasz játékosa, eddig egy percet sem pihent, ugyanis a listavezető rómaiak mind a hét bajnokiját, elejétől, a végéig a pályán töltötte.

A 93 válogatottsággal büszkélkedő De Rossi helyett nem hív be senkit, a hírek szerint Cesare Prandelli, a keretbe, kezdőcsapatbeli szerepét elvileg Thiago Motta, Andrea Poli, és Marco Verrati pótolhatja.

Remélhetőleg, látva a Roma idei szereplését, nem fossza meg, a futballrajongókat De Rossi játékától, a makacs sérülése, és október 19-én, a fontos, Napoli elleni rangadón már ott lehet, a Stadio Olimpico gyepén.

Balogh József