Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Man. City: “Van amikor szükséges meccset veszítened!”

A Manchester City csapatkapitánya, Kevin De Bruyne egy elsőre igen hangzatosnak tűnő gondolattal foglalta össze csapata vereségét a Manchester United ellen. 

Mint ismert, az MU vasárnap nyerni tudott a városi rivális otthonában, ezzel megszakítva a City minden sorozatot figyelembe véve 21 meccses győzelmi szériáját.

A belga klasszis szerint meg kell találniuk a pozitívumokat a vereségben, amely ugyan fájó, de még segíthet is nekik a szezon hátralévő részében.

“Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk. Nem kezdtünk jól, lényegében ajándékba adtuk az első góljukat, amely után legalább 15 percre szükségünk volt, hogy magunkra találjunk. Borzalmas úgy kezdeni, hogy már az első percekben hátrányba kerülsz, még akkor is, ha a találkozó egésze lényegében hátra van. A folytatásban voltak jó pillanataink, de sajnos gólt nem tudtunk szerezni. A második gól volt igazán fájó, de nem gondolnám, hogy ezt követően is bármi probléma lett volna a mentalitásunkkal. “ Idézi a Sky Sports De Bryunét a derbit követően.

“Egy derbit mindig fájó elveszíteni, de megtörténik az ilyesmi. Van amikor el kell veszítened egy meccset! A győzelmi sorozatunk alatt is voltak nehéz pillanataink, de azokon felülkerekedtünk. Ma ez nem sikerült. Ilyen a futball, pozitívnak kell maradnunk, és a szerdai meccsre koncentrálnunk!” – Folytatta De Bruyne, akinek személy szerint is gyenge meccse volt a “vörös ördögök” ellen.

Bármennyire is furcsa leírni a gyenge szót Kevin De Bruyne esetében, érdekesség, hogy a 29 esztendős klasszis angliai pályafutása során az MU ellen közvetlenül még nem vette ki a részét egyetlen találatból sem (akár gól, akár gólpassz formájában)!
A Premier League jelenlegi mezőnyét tekintve ezt még a hosszú hányadtatás után az élvonalba visszakerülő, újonc Leeds United mondhatja el magáról.