Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: a Dortmund sztárja otthon is nyerni akar

A Borussia Dortmund magabiztos győzelmet aratott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének odavágóján, a Sevilla ellen. A német együttes 3-2-re tudott nyerni Spanyolországban, és akár kettős győzelemmel masírozhat a negyeddöntőbe.

A három héttel ezelőtti első meccsen már 3-1-re is vezetett a Dortmund de végül meg kellett elégedniük Edin Terzic tanítványainak az egygólos győzelemmel. A Borussia a korábbi, Lucien Favre kirúgását eredményező edzőváltása óta csak nagyon lassan kezd magára találni. A sárga-feketék csak a hatodik helyen állnak a Bundesliga táblázatán, de még bőven befuthatnak a BL-indulást jelentő első négy pozíció valamelyikére.

A holnapi, Sevilla elleni visszavágót felvezető sajtótájékoztatón nem más képviselte a dortmundi játékosokat, mint a csapatkapitány, Marco Reus. A 31 esztendős karmester a múltkori összecsapáson egy gólpasszal járult hozzá a sikerhez. És most is nagyon bizakodónak tűnik:

„Meg akarjuk ismételni a sevillai teljesítményünket, egészséges agresszióval kell játszanunk, és veszélyesen kell próbálkoznunk. A következő körbe jutás sokat jelentene számunkra, büszkévé tenne minket az elmúlt évek után, és mindenkinek elegendő ösztönzést jelentene.”

– fogadkozott a Dortmund vezére.

A Borussia a 2013-as, vesztes fináléja óta kétszer jutott be a legjobb nyolc közé a BL-ben, ám az elődöntő idén is nagy meglepetés lenne számukra.