Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Koeman magabiztosan készül a PSG elleni visszavágóra!

Kötve hinnénk, hogy a holland trénerből a túlzott magabiztosság áradna, sokkal inkább valószínűbb, hogy némi extra motivációt akart sugallni csapata felé a meccs előtti sajtótájékoztatóján.

Mint ismert, a Barca 4-1-es hátrányból várhatja a párharc párizsi visszavágóját. ROnald Koeman nem árult zsákbamacskát azzal, amikor megfogalmazta, hogy tudják, nehezebb feladat vár rájuk, mint a Sevilla elleni feltámadás a Király-kupában, ettől függetlenül készen állnak a találkozóra.

“Bízom benne, hogy más találkozó lesz, mint a barcelonai. Sok múlik azon, hogyan kezdjük majd a meccset, mekkora energiákat tudunk mozgósítani már az első percekben. Szeretnénk alaposan megnehezíteni az ellenfél dolgát!” – Idézi Koemant a Marca című sportnapilap.

“A PSG elképesztően hatékony volt az első mérkőzésen, nekünk is valami hasonlót kellene tennünk. Minden meccsen meg vannak a lehetőségeink, helyzeteket dolgozunk ki, szerdán különösen ügyelnünk kell ezek befejezésére. Erőt meríthetünk abból, hogy a Camp Nouban is voltak jó periódusaink, de a z utóbbi hetekben nyújtott jó és eredményes játékunk is önbizalmat adhat. Gondolok itt akár a Sevilla elleni fordításra a kupában… Még akkor is, ha tisztában vagyok vele, hogy a két meccs nem mérhető egymáshoz.” – Folytatta a holland tréner.

“A PSG erős csapat, meg akarja nyerni a Bajnokok Ligáját. Komplett teljesítményre van szükségünk, és el kell hinnünk, hogy nincs lehetetlen. Csak így sikerülhet! A Barcelona edzőjeként minden meccset szeretnél megnyerni, és ezt most se lesz másképp. Meglátjuk, hogyan alakul majd a találkozó!” – Így Koeman, aki kitért az új elnök, Joan Laporta személyére is, egészen pontosan arra, hogy a régi-új klubvezető önbizalmat adhat a csapatnak.

“Laportával jól ismerjük egymást, többször találkoztunk a múltban. Sok jót tudok mondani róla, már csak azért is, mert Frank Riijkard az ő elnöksége alatt szép sikereket ért el a Barcával, és rengeteget mesélt nekem arról az időszakról. Laportát úgy ismerik, mint aki együtt él és együtt lélegzik a Barcával. Szívügye a klub, mindent megtesz a játékosokért, az edzőiért. Meggyőző különbséggel nyerte a választást, ami önmagában is árulkodó.” – Fogalmazott Koeman, hozzátéve, hogy tisztában van azzal, hogy az ő jövőjét elsősorban majd az eredmények alapján ítélik meg a Camp Nouban.

A PSG – Barca találkozót szerdán 21:00-tól játsszák Párizsban (Tv: Sport 1)!