Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ezúttal is győztek az élcsapatok a Bundesligában

A német bajnokság 9. fordulójának szombati játéknapján a délutáni összecsapások nagy részén az esélyesebb csapatoknak sikerült begyűjteniük a három pontot, a Nürnberg azonban már hatodik alkalommal végzett döntetlenre – ezúttal az Eintracht Frankfurt vendégeként.

Magyar szurkolói szemmel talán elsőként érdemes szót ejteni a Szalai Ádámmal felálló – és a lefújásig a pályán tartó – Schalke vendégszerepléséről, hiszen a gelsenkircheniek a sereghajtó Eintracht Braunschweig otthonába látogattak és sokáig úgy tűnt, meglepetéssel zárul az összecsapás. Az újonc már a 20. percben megszerezte a vezetést, majd hiába egyenlített a nagy német reménység, a mindössze 18 esztendős Max Meyer, alig egyórányi játékot követően Karim Bellarami találatának köszönhetően ismét a hazaiak örülhettek. A folytatásban azonban előbb Leon Goretzka 2-2-re alakította az eredményt, majd Roman Neustädter hosszabbításban szerzett gólja révén már a „királykékek” érezhették magukat páholyban.

A Bayern München a Mainzot fogadta és az első játékrészben komoly ellenállást tanúsított Szalai előző csapata. A vendégek fegyelmezetten és lelkesen játszottak, s ennek köszönhetően Shawn Parker 44. percbeli találatával meglepetésre hátrányba kerültek a bajorok. A második negyvenöt percben azonban jelentős fordulat kövekezett be a játékban: az 50. és 52. perc között kétszer is betalált a Bayern – mindkétszer gyors ellentámadást vezetett a német rekordbajnok és előbb Arjen Robben egyedül oldotta meg, majd adott egy gólpasszt a kapuval szemben álló, ziccerben lévő Thomas Müllernek, aki nem is hibázott. A folytatásban egyre inkább a házigazda akarata érvényesült, ami az eredményen is meglátszott: Mario Mandzukic is eredményesnek bizonyult, majd Müller egy értékesített tizenegyes révén duplázott.

A Borussia Dortmund összességében megérdemelt győzelmet aratott a Huszti Szabolcsot végig a soraiban tudó Hannover ellen, ugyanis a gyors Marco Reus által kihasznált büntetőt követően csak rövidebb periódusai voltak Mirko Slomka alakulatának, s bár a második félidő egyes szakaszaiban a Huszti és Edgar Prib alkotta bal oldal többször is veszélyes akciókat vezetett, a Ruhr-vidékiek képesek voltak megőrizni a minimális előnyüket.

A Nürnberg már-már menetrendszerinti döntetlent játszott Frankfurtban, s szintén pontosztozkodással zárult a Werder Bremen és a Freiburg párharca, így az egy-egy pontnak egyik gárda sem igazán örülhet.

Bundesliga, 9. forduló:

Eintracht Braunschweig – Schalke 04: 2-3 (1-1). Gólszerzők: Ademi (20.), Bellarabi (59.), ill. Meyer (29.), Goretzka (65.), Neustädter (91.).

Bayern München – Mainz: 4-1 (0-1). Gólszerzők: Robben (50.), Müller (52., 82. – büntető), Mandzukic (69.), ill. Parker (44.).

Borussia Dortmund – Hannover: 1-0 (1-0). Gólszerző: Reus (4.).

Eintracht Frankfurt – Nürnberg: 1-1 (0-0). Gólszerzők: Kadlec (50.), ill. Drmic (87.).

Werder Bremen – Freiburg: 0-0.

Pénteken játszották:

Hoffenheim – Bayer Leverkusen: 1-2 (0-1).

Szerző: Budai Levente