Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egy felhőfejes döntötte el a játéknap zárómérkőzését

A szombat esti Hertha Berlin – Borussia Mönchengladbach bajnoki összecsapás bár nem hozta a remélt színvonalat és izgalmat, az újonc berlinieket ez biztosan nem zavarja, hiszen begyűjtötték a három pontot.

Az első játékrészről még jóindulattal sem mondható el, hogy a fővárosiakról szólt, hiszen kezdeményezőbb, aktívabb volt a vendéggárda, ám mégis a kék-fehér mezes alakulat szerezte meg a vezetést: Per Ciljan Skjelbred szabadrúgásába a tizenegyes pont közelében, a kapunak háttal állva bólintott bele Adrian Ramos, s a fejese védhetetlenül csapódott a jobb felső sarokba.

A második játékrészben az előnye tudatában felszabadultabban játszott Jos Luhukay legénysége, több lehetőséget is kialakított, Lucien Favre „fiai” ugyanakkor annak ellenére sem tudták komolyabb nehézség elé állítani a hazaiak védelmét, hogy a Hertha átadta a területet az ellenfelének – azonban legfeljebb a kapujától 25-30 méterig.
Hiába próbálkozott a végjátékban Branimir Hrgota becserélésével is a Borussia vezetőedzője, a svéd válogatott támadó kecsegtető helyzetben, a tizenhatos vonaláról méterekkel a kapu fölé nőtt. A kevés lehetőséget hozó, kissé lagymatag mérkőzés ráadásul piros lappal zárult: a Mönchengladbach osztrák válogatott középhátvédje, Martin Stranzl egy percen belül két sárga lapot kapott könyöklésért…

Hertha BSC – Borussia Mönchengladbach: 1-0 (1-0). Gólszerző: Ramos (36.).

Szerző: Budai Levente