Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Hengerelt a Vidi és a Loki, újra nyert az MTK

Három találkozó már véget ért a honi férfi élvonalban, és volt fiókcsapatát verte a Videoton, a Debrecen Kecskemétről, az MTK Pápáról vitte haza a bajnoki pontokat.

Székesfehérváron vendégszerepelt a Puskás Akadémia, amely a közelmúltban még a piros-fehérek fiókcsapatának számított. A találkozót a hazaiak kezdték aktívabban, és már az első félidőben abszolút fölényben játszottak, azonban az „akadémisták” nem adták könnyen a bőrüket. Többször is kontratámadásokból tudtak veszélyeztetni, amikor eljutottak a hazai kapu elé. Az első játékrészben jobbára vendégtérfélen zajlott a játék, ám nem tudták feltörni a PFLA védelmét. A legnagyobb helyzetet itt Zé Luis, ott Gallardo hagyta ki.

Fordulás után jóval agilisabban kezdtek a felcsútiak, a hazai szurkolók többször is füttyszóval adtak hangot elégedetlenségüknek. Erre reagálva José Gomes pályára küldte a kulcscsonttöréséből felépült Kovács Istvánt. Egyből megtáltosodott a hazai csapat. Előbb Nikolics fejelt, Hajdúch nagyot védett. Majd ugyanő egyedül roboghatott, de kifutó Hajdúch mellett is, és a kapu mellett is elgurította a labdát. A félidő derekán aztán megszerezte a vezetést a Vidi. Nildo ugratta ki Nikolicsot, aki középre centrezett, az érkező Zé Luis pedig nem hibázott. Tíz perccel később Nildo is feliratkozott a gólszerzők közé, majd a meccset Arturo Álvarez parádés gólja zárta le. Megerősítette vezető pozícióját José Gomes együttese a tabellán, míg a Puskás visszacsúszott, miután az MTK is nyert, és az Újpest is megelőzheti.

Videoton – Puskás Akadémia 3-0 (0-0)
Sóstói stadion, 3000 néző, vezette: Solymosi Péter (Lémon Oszkár, Horváth Róbert – Takács Gábor – Oláh Gábor, Urbán Eszter)
Videoton: Calatayud – Szolnoki, Caneira, Vinícius, Stopira – Sándor Gy., V. Gomes – Nildo (Álvarez, 84.), Kleinheisler (Kovács I., 55.), Zé Luis (Gyurcsó, 81.) – Nikolics
PFLA: Hajdúch – Margitics, Vaszicsku, Gallardo (Molnár T., 32.), Tamás M. – Bertus (Fabio, 60.), Polonkai, Czvitkovics, Nagy Zs. – Tischler, Zsolnai
g.: Zé Luis (66.), Nildo (75.), Álvarez (90+1.)
s.: Tamás (46.), Molnár T. (61.)

Hiába az emberelőny, a Loki legyőzte a Kecskemétet. Meglepő taktikával kezdtek a hajdúságiak, hiszen a meccs elején kontrákra rendezkedett be Kondás Elemér együttese, ám a lila-fehérek ezúttal nem vették fel a vendégek eléjük dobott kesztyűjét, így kifejezetten unalmas első negyedórát produkáltak a csapatok. Ezután azonban bátrabban kezdett játszani a Kecskemét, és a Loki pedig nem tudott változtatni, majd a huszonnegyedik percben Bódi butasága miatt emberhátrányba került a hatszoros bajnok. Ennek ellenére nem a Kecskemét kezdett játszani, hanem a Loki, ennek következtében Kulcsár Tamás bombagólt szerezve jutott vezetéshez a piros-fehér brigád. Támadott a két csapat, mire a friss Édesapa, Selim Bouadla szerezte a második gólt. Fordulás után ráerősített a hazai együttes, ám Savic lövését védte Novakovic, majd a szerb légiós ugratta ki Patot, ám a csatár a stadionból is kilőtte a labdát. A folytatásban távolról próbálkozott a Bekő-legénység, ám Novakovic mindannyiszor csemegeként ölelte magához. A végén aztán Lázár kis híján összehozott egy tizenegyest, de a játékvezető nem látta szabálytalannak a vendégek védőjét. A hajrában Korhut csatárokat megszégyenítő gólt szerzett. A Loki balhátvéd négy kecskeméti védőt is elfektetett, mielőtt a felsőben zúdította a labdát. Megérdemelt vendégsiker született, még emberhátrányban is.

Kecskeméti TE – DVSC-Teva 0-3 (0-2)
Széktói stadion, 2000 néző, vezette: Andó-Szabó Sándor (Albert István, Medovarszki János – Szpisják Zsolt – Radványi Ádám, Kulcsár Katalin)
Kecskemét: Antal B. – Mogyorósi, Póti (Gréczi, a szünetben), Karan, Forró (Balázs Zs., 61.) – Gyagya, Vukasovic – Savic, Nagy P. (Ebala, 75.), Pekár – Pato
Debrecen: Novakovic – Lázár P., Mészáros N., Brkovic (Trninic, 21.), Korhut – Bódi, Se. Bouadla (Vadnai, 85.), Zsidai, Szakály P. – Kulcsár T. (Seydi, 74.), Sidibe
g.: Kulcsár T. (32.), Se. Bouadla (45.), Korhut (80.)
s.: Gyagya (57.), Balázs Zs. (73.) ill.: Zsidai (11.), Lázár P. (22.)
kiállítva: Bódi (24.)

Az MTK és a Pápa is fontos meccset vívott egymással. Mindkét együttesnek szüksége volt a három pontra, hogy feljebb kapaszkodjon a tabellán. A találkozó azonban unalmasan kezdődött, három egy arányban alakult ki helyzet, az MTK-nál Eppel, Bese és Pölöskei kerülhetett helyzetbe, míg a másikon Kenesei került ziccerbe. Az első félórában aztán próbálkozhatott a Lombard, ám egyik sem jelentett veszélyt. Bese még lőtt egy embereset, a labda azonban mellé szállt, majd Fejes majdnem öngólt fejelt. A második játékrészben tíz percet kellett várni az első gólra. Kanta végzett el szögletet, a beívelését Bese fejelte Szűcs kapujába. Még fel sem ébredt a Pápa, Mecinovic lábán megpattanó lövéssel már kettő volt az MTK előnye. Ez is maradt a vége, bár akadt még helyzete a hazaiaknak, valamint Eppel lőhetett volna újabb gólt, ha nem szökteti hosszan magát. Az utolsó negyedórára emberhátrányba került a Pápa, Griffiths könyöklés miatt megkapta második sárgáját, kiállt.
Az MTK fél év után tudott idegenbeli meccset nyerni, ezzel pedig elmozdult a kiesőhelyről Garami József együttese.

Pápa – MTK 0-2 (0-0)
Perutz stadion, 1500 néző, vezette: Kassai Viktor (Ring György, ifj. Tóth Vencel – Kóbor Péter – Szabó Zsolt, Pintér Csaba)
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Mecinovic, Supic, Rodenbücher (Sekour, 61.) – Szabó O. (Présinger, 81.), Maksimovic – Quintero, Arsic (Eszlátyi, 73.), Kenesei – Griffiths
MTK: Hegedüs – Poór, Vukmir, Kálnoki Kis, Fejes – Batik, Csiki (Varga Sz., a szünetben) – Pölöskei Zs., Kanta J., Bese – Eppel (Horváth P., 69.)
g.: Bese (54.), Pölöskei Zs. (57.)
s.: Rodenbücher (36.), Maksimovic (43.), Supic (55.), Tóth G. (81.), Sekour (84.)
kiállítva: Griffiths (75.)

Gavalovits Sándor