Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Klubrekorder Diósgyőr, otthon nyert a Honvéd

Sorozatban aratott hetedik sikerével klubrekordot döntött a Diósgyőr, ráadásul továbbra sem tudnak gólt kapni a miskolciak. A Honvéd ellenben nehezen tudta megtörni a Pécs ellenállását, végül magabiztos sikert aratott Rossi legénysége.

Tovább robog a Diósgyőr. Sorozatban hetedik győzelmét aratta Szivics Tomiszlav együttese. Immár 647 perc óta nem kapott gólt a miskolci csapat. A csapatok nem kezdtek heves rohamokkal, így viszonylag eseménytelen első húsz percet láthatott a kilátogató nagyérdemű és a televíziók előtt helyet foglalók. A szórványos vendég, és a még kevesebb hazai akciók veszélytelenek voltak. Mígnem a félidő derekán Elek révén megszerezte a vezetést a vendégek, a gól után egyre nagyobb nyomást próbált kifejteni a DVTK, ám a hazaiak széttördelték a játékot. A paksi szurkolók idegeivel is játszott Horváth Ferenc csapata, ezt főleg a rengeteg technikai hiba szolgáltatta.
Fordulás után Simon lőhetett, de Rajic védeni tudott. Negyedóra elteltével Barczi eldöntötte a három pont sorsát, lévén a Paksban ezúttal nem volt benne a gólveszély. A vendégek ezzel a sikerével visszalépett a második helyre, négy ponttal lemaradva a Viditől.

Paks – Diósgyőr 0-2 (0-1)
Paks, 1500 néző, vezette: Vad II. István (Kispál Róbert, Varga Róbert – Farkas Balázs – Szőts Gergely, Berke Balázs)
Paks: Molnár P. – Fiola A., Éger, Horváth G., Szabó J.. – Kecskés T., Kovács G. – Windecker (Nagy O., 63.), Bori, Bartha (Délczeg, 75.) – Simon A.
Diósgyőr: Rajic – Gohér, Vadász, Vági, Kádár – Elek – Nikházi (Tisza, 69.), Abdouraman, Bacsa (Batioja, 77.), Barczi (Kostic, 83.) – Futács
g.: Elek (34.), Barczi (62.)
s.: Kecskés T. (35.), Kovács G. (64.), Bartha (66.), Éger (74.) ill.: Nikházi (44.), Abdouraman (56.)

Kispesten a Pécs vendégeskedett. A vendég piros-feketék mindenképp szerették volna megszerezni a három pontot, hiszen a veszélyzóna közelében tanyáztak a forduló előtt. Hektikus formát mutatott eddig mindkét együttes. Maga a találkozó gyors góllal kezdődött, Grumic fejelt a kapuba megelőzve Kemenest. A folytatásban többnyire mezőnyjáték folyt, a kispestiek nem nagyon találták ekkor a ritmust, míg a vendég pécsiek olykor szép akciókkal jutottak el a hazai kapuig, ám ezek a lehetőségek is kimaradtak. Fordulás után viszonylag gyorsan egyenlített a Honvéd. Kísértetiesen hasonló szituációból szerzett gólt Lovric. Az egalizáló gól felszabadította a kispestieket, és ettől kezdve egy-egy szabadrúgástól eltekintve nem veszélyeztetett a pécsi csapat. Majd a hajrához közeledve Nagy kilökte a labda alól Holendert, a megítélt büntetőt Daud magabiztosan értékesítette, alig két perccel később Hidi bólintotta be a harmadikat. A pécsi védelem ezúttal is csak asszisztált. A Honvéd így sorozatban harmadik sikerét aratta.

Honvéd – Pécs 3-1 (0-1)
Bozsik stadion, 2000 néző, vezette: Becséri Dániel (Varga Zsolt, Márkus Tamás – Aradi József – Veizer Roland, Gaál Gyöngyi)
Honvéd: Kemenes – Ikenne-King (Csábi, ), Ignjatovic, Lovric, Baráth B. – Hidi, Diarra – Vécsei, Nagy G. (Vernes, 60.), Holender – Daud (Testardi, 88.)
Pécs: Gőcze – Nagy J., Fodor F., Romic, Mohl – Horváth A., Uzoma (Rácz F., 85.) – Frőchlich (Márkvárt, 85.), Szatmári, Koller – Grumic (Pölöskey P., 64.)
g.: Lovric (50.), Daud (78., 11-esből), Hidi (79.) ill.: Grumic (8.)
s.: Daud (26.), Ikenne-King (44.), Ignjatovic (72.) ill.: Mohl (76.)

Gavalovits Sándor