Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hollandia: Meglepő PSV vereség, Adorjánéktól! – Hatalmas a küzdelem az élen!

Óriási évet produkál ismét, az Eredivisie élmezőnye, bár a hátsó traktusban is nagy a harc, a kiesés elkerüléséért. Az igazi élcsapatok közül tegnap, már csak a PSV-n volt a sor, amely könnyen kihasználhatta volna, a riválisok botlását, és az élre állhatott volna.

Eredivisie – 10. forduló; Vasárnapi eredmények:
Heracles Almelo – NEC Nijmegen 1-1
Gólszerzők: Streuker (86. perc), illetve van Eijden (1.)
Úgy tűnik hiába minden, a Nijmegen nem képes győzni az idei bajnokságban. Pedig a NEC már az első percben megszerezte a vezetést, ám a meccset végig rohamozó Heracles a hajrában kicsikarta, az igazságosnak mondható döntetlent. A vendégek a végén már foggal- körömmel védekeztek, az almeloiaknak pedig az egész találkozón, a nagy fölényük ellenére, csak két, kaput eltaláló lövése volt, az utolsóból született, az egalizálásuk.

PEC Zwolle – ADO Den Haag 6-1
Gólszerzők: Saymak (21., 37. perc), Benson (44., 53.), van Polen (81.), Hiwat (87.), illetve Gehrt (63.)
Augusztus 24. óta először tudott nyerni az Eredivisieben, az első fordulókban még jó ideig listavezetői szerepet is betöltő Zwolle. A PEC a játéknap legfölényesebb győzelmét szerezte, az osztályozós, 16. helyen álló Den Haag ellen. A hágai együttes pedig nagyon jó kontrajátékot mutatott be, de a vendéglátónak minden sikerült vasárnap délután.

Groningen – PSV Eindhoven 1-0
Gólszerző: Kostic (50. perc)
Adorján Krisztián ott volt, a Groningen kezdőcsapatában, amely végül 1-0 arányban verte, a bajnoki címre pályázó PSV-t. Mint már bevezetőnkben is emlegettük, bizony az eindhoveniek nagy lehetőséget szalasztottak el, hogy átvegyék az első helyet, a csak döntetlent játszó Twentétől. A magyar légiós mellesleg a 61. percben lett, a csere „áldozata”, ám ekkor klubja már vezetett. A látogatók hiába mozgósítottak a végén már mindenkit, a támadások érdekében, nem sikerült a kapuba találniuk.

AZ Alkmaar – Cambuur 3-1
Gólszerzők: Beerens (34. perc), Jóhansson (43., 68.)
Könnyen elképzelhető, hogy Gertjan Verbeekkel is meglett volna, az Alkmaar győzelme, de mindez már csak feltételes mód, ugyanis már a korábbi szövetségi kapitány, Dick Advocaat dirigálja, az AZ-et. Az Afas népe pedig ismét győzelemnek örülhetett, az pedig külön öröm, hogy a csapat izlandi-amerikai támadója, Aron Jóhansson ismét duplázni tudott, és a liga egyik legjobb támadójává nőtte ki magát. A hab tortán, hogy a bukdáscsolós szezonkezdés után, már a 8., az Alkmaar, és csupán három ponttal van lemaradva, a csúcson lévő Twente-Feyenoord párostól.

Szombati eredmények:
Heerenveen – Vitesse Arnhem 2-3
Twente – Ajax 1-1
RKC Waalwijk – Roda JC 1-2
Go Ahead Eagles – Feyenoord 2-2
Utrecht – NAC Breda 4-2

A bajnokság élmezőnye, a magyaros csapatok helyzete, és a hátsó régió:
1. Twente 19 pont (+17), 2. Feyenoord 19 pont (+6), 3. PSV 18 pont (+12), 4. PEC 18 pont (+10), 5. Ajax 18 pont (+9), 6. Groningen 17 pont, 7. Heerenveen 16 pont,… 10. Roda 13 pont, 11. Breda 12 pont,… 16. ADO 7 pont, 17. Waalwijk 5 pont (-11), 18. NEC 5 pont (-14).

A góllövőlista élmezőnye:
1. Alfred Finnbogason (Heerenveen) 11 gól,
2. Graziano Pellè (Feyenoord) 10 gól,
3. Aron Johansson (AZ) 7 gól,
4. Dusan Tadic (Twente) 5 gól,
5. Lucas Piazón (Vitesse) 5 gól.

A 11. forduló menetrendje:
NEC Nijmegen – Heerenveen
ADO Den Haag – Twente
NAC Breda – Go Ahead Eagles
Cambuur – Utrecht
Ajax – RKC Waalwijk
Roda JC – PSV Eindhoven
PEC Zwolle – AZ Alkmaar
Feyenoord – Heracles Almelo
Vitesse Arnhem – Groningen

Balogh József