Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern: Nem volt véletlen Robben újabb hisztije!

A holland Arjen Robben ismét elővette hisztis, primadonna énjét, a Bayern München hétvégi meccsén. A kialakult botrányról meg van természetesen a véleménye, a bajorok korábbi sztárjának, Steffan Effenbergnek is.

Történt, hogy szombat délután, a hátrányból felálló Bayern München, már 3-1-re vezetett, a Mainz ellen, amikor a játékvezető, a hajrában egy jogos tizenegyest ítélt meg, Schweinsteiger buktatásáért. A Guardiola által választott végrehajtószemély pedig nem Robben volt, amit a holland szélső feltűnően sérelmezett. A labdát a földhöz vágta, majd átkok szórása közben füstölgött, miközben a vele nem túl jó viszonyban lévő Thomas Müller bevágta, a büntetőt.

Effenberg, visszavonulása óta is követi egykori kenyéradója sorsát, így szokásához híven most is markáns, de egyenes véleményt fogalmazott meg, az esettel kapcsolatban:
„Senki sem szeretne ilyet tapasztalni, 80 ezer néző előtt, hogy fogod a labdát, és nagyon be szeretnéd lőni a büntetőt. Nagyon meg vagy erről győződve, ám az edző ekkor, mint egy tanár megállít téged. Hogy nem te, majd Thiomas Müller lő. Ez nagyon keserű lehet bármely játékosnak. Az edzőnek meg kell magyaráznia, az ilyen típusú döntéseit, nem teheti azt, hogy azt mondja, „én vagyok az edző, és azt teszek, amit akarok””.

Tehát Effenberg sejtteti velünk, hogy bizony Robben lőtt volna alapesetben, de Pep Guardiola határozott másként, a végrehajtó személyéről. Zűr van, a paradicsomban?

Balogh József