Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spurs: „Meg van az új Gareth Bale”

A fenti kijelentésre, a Tottenham védelmének belga válogatott ékköve, Jan Verthongen ragadtatta el magát, mégpedig a legújabb angol csillag, Andros Townsend esetében.

A belga válogatott bekk úgy érzi, hogy Townsendet máris hívhatjuk, az „új Gareth Bale-nek”. A kétszeres angol válogatott játékos ugyanis remek produkciót nyújtott (idén már nem először) a Tottenham színeiben, amely a hétvégén Birminghamben győzedelmeskedett, az Aston Villa ellen.

A jó teljesítmény láttán a szakértők, és a „Sarkantyúsok” rajongói is csak pozitív jelzőkkel illetik, a 22 esztendős játékost. Sőt, Verthongen szó szerint, a Real Madridhoz távozott walesivel hasonlítja máris össze.
„Azt hiszem, Andros lehet az új Gareth Bale. Olyan a tempója, és a technikai készsége, és ő is bármit meg tud tenni, mindkét lábával. Remélem ő is fejlődni fog, és belőle is a legjobb játékosunk lesz. Hogy elérheti-e ugyan azt a szintet, mint Bale? Talán egy nap, ha tovább dolgozik, és olyan lesz. Ő még fiatal, de két-három év alatt elérheti azt a szintet.” – bizakodott Verthongen, a ciprusi származású csapattárs képességeiben, fejlődésében.

És valóban! Townsend valóban hatalmas reménysége lehet, a Tottenhamnek. Idén februárban játszotta be magát a kezdőbe, azóta pedig nagyon is élvezi André Villas-Boas bizalmát. A Villa ellen megszerezte idénybeli első bajnoki találatát. A válogatottban pedig alig másfél hete mutatkozott be, Montenegró ellen, és nem kis fegyvertényt bemutatva, góllal debütált.

Balogh József