Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Káosz Újpesten: Leliévre úgy távozott, hogy marad

Mint ismert, a hétvégén lemondott Marc Leliévre, a lilák másodedzője. Roderick Duchatelet elfogadta a lemondást, ám amíg nem találja meg a szakember utódját, marad a Megyeri úton. Közben a IV. kerületiek kiesőhelyen várják a folytatást.

Balajcza Szabolcs megmondta. A bajnokság előtt a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában a kapus sokatmondó nyilatkozatot tett, amit eleinte megcáfolt a szereplés, ám az utóbbi hetekben mélyrepülésbe kezdett a lila-fehér együttes, míg a belga tulajdonos nem számol továbbra sem a kieséssel. Pedig kézzelfogható közelségbe került a közelmúltbeli eredményeknek köszönhetően, bár még messze a bajnokság vége.

A győriek elleni vereség után azonnal beadta lemondását Marc Leliévre. A másodedző csak névleg volt másodedző, hiszen a televízióban is sokszor látható volt, hogy inkább ő meccselt, míg Kozma István nyilatkozott. A szakember lemondását elfogadta Roderick Duchatelet tulajdonos.

Hétfőn egész nap több csoportban beszélgettek a keret tagjai a tulajdonossal. A kialakult helyzetről, Leliévre lemondásáról is szó esett.
Duchatelet hétfőn a következőképp tájékoztatta a Nemzeti Sportot: „Elfogadtam Marc Leliévre lemondását. Ugyanakkor egyelőre marad a klubnál, ameddig nem találunk megoldást az edzői poszt betöltésére, segít nekünk. Szeretném mihamarabb megtalálni a csapat mellé a megfelelő utódot, már kedden vagy szerdán meglehet az új edző.”

A hírek szerint magyar, szerb és belga szakember is. Szerdáig választ kapunk a kérdésre, mint ahogy arra is, megvan-e a pro licence. Ha igen, akkor könnyen meglehet, hogy Kozma Istvánnak is megköszönik a munkát a klubnál.

Mindenesetre nehéz hét elé néznek a lilák, akik pénteken az MTK-hoz látogatnak az OTP Bank Liga 12. fordulójában.

Gavalovits Sándor