Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: Döntetlennel zárult a gigászok csatája

A Bajnokok Ligája-csoportkör harmadik fordulójában a H-csoport két mérkőzése közül a Milan – Barcelona párosítás váltotta ki egyértelműen a legnagyobb érdeklődést és a csapatok nem is okoztak csalódást.

A hazai pálya adta lélektani előnyt villámgyorsan ki igyekezett használni az AC Milan, hiszen az első pillanattól az volt a szándéka a házigazdának, hogy ráerőltesse az akaratát a Barcelonára. Ennek eredményeképpen sorra vezették az olaszok a támadásokat, ráadásul többek között Robinho elképesztő cselein is látszott, hogy élvezik a játékot. Olyannyira jól ment a taljánoknak a meccs kezdeti szakaszában, hogy a 7. percben kis híján meg is szerezték a vezetést, ám Sulley Muntari lesen maradt. Ennek ellenére is kiválóan szerepeltek a milánóiak, különösen Robinho és Kaká volt elemében, ami a 9. percben be is bizonyosodott: Javier Mascherano védelmi megingását követően labdát szerzett Robinho és Kakával folytatott összjáték végén – utóbbi zseniális gólpasszából – közelről betalált a Barca kapujába, 1-0.

A kezdeti sokkból húszpercnyi játékot követően kezdtek felébredni a vendégek, s egyre inkább kezdtek működni az egyérintős passzok. A 24. minutumban például a vörös-fekete mezesek védekezésbeli hibát követett el a félpálya közelében, s ezt követően Andrés Iniesta indította Lionel Messit, akit miután hasztalan próbálták felborítani, visszahúzta a labdát a rövid alsó sarokba, 2-1.

Kezdte tehát átvenni a játék irányítását a Barcelona, ennek ellenére alig félórányi játékot követően ismét a Milan került közel ahhoz, hogy újra előnybe kerüljenek, ám Philippe Mexes kecsegtető helyzetből kapu mellé fejelt.
Az első félidő hajrája is inkább a hispánokról szólt, ám sem Alexis Sanchez, sem pedig Neymar nem tudta kihasználta a lehetőséget.

Ami a második felvonást illeti, valamivel kevesebb helyzetet hozott, mint az első negyvenöt perc, ám ennek ellenére már az 52. percben kis híján újabb góllal jelentkezett Robinho, a saját kapujának előteréből azonban hiába tört előre elképesztő gyorsasággal, Muntari középre tett labdáját elvétette a brazil támadó. Két perccel később Iniesta robbant be a büntetőterületen belülre, ám lövési kísérletét bravúrral menteni tudta Marco Amelia kapus, sőt Sanchez is vezetést szerezhetett volna az övéinek a 70. percben, ám miután lehagyta Kakát, a lövésre talán már elfogyott az ereje.
A végjátékban mindkét gárda igyekezett a maga javára fordítani a találkozót, ám ez egyiküknek sem sikerült, így igazságosnak mondható döntetlennel zárult a rangadó.

Ami a csoport másik összecsapását illeti, az eddig nyeretlen Celtic viszonylag magabiztosan, 2-1-ra nyert az Ajax ellen. A hollandok csak azt követően tudtak szépíteni, hogy a 88. percben a kiállítás sorsára jutott a skótoktól Nir Biton.

A zöld-fehér mezes vendéglátó tehát annak ellenére győzedelmeskedett németalföldi riválisa ellenében, hogy az ellenfél nemcsak többet birtokolta a labdát, hanem lényegesen aktívabb volt az ellenfél kapuja előtt és sokkal több szabadrúgást végzett el.

AC Milan – Barcelona: 1-1 (1-1)
Stadio Guiseppe Meazza, Milánó
Vezette: Felix Brych (német)
Sárga lap: Montolivo (41.), Muntari (78.), ill. Sanchez (33.), Fábregas (82.)
Gólszerzők: Robinho (9.), ill. Messi (24.).

Celtic – Ajax: 2-1 (1-0)
Celtic Park, Glasgow
Vezette: Ivan Bebek (horvát)
Sárga lap: van Dijk (44.), ill. Veitman (44.), Poulsen (44.).
Kiállítva: Biton (88.), ill. -.
Gólszerzők: Forrest (43. – 11-es), Kayal (54.), ill. Schöne (94.).

A H-csoport állása:

1. Barcelona 3 2 1 0 6-1 7 pont
2. AC Milan 3 1 2 0 4-2 5 pont
3. Celtic 3 1 0 2 2-4 3 pont
4. Ajax 3 0 1 2 2-7 1 pont.

Szerző: Budai Levente