Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jet-Sol Liga: Fordulatos összecsapáson MTK siker a Népligetben

A nyolcadik fordulóból elhalasztott összecsapást pótolták késő délután. Az MTK két vitatható büntetővel és egy szép góllal tudta elvinni a három pontot a Fradi otthonából.

A címvédő kék-fehérek a második, míg a Ferencváros a negyedik helyen várta az összecsapást. A vendégek az elmúlt hetekben sorra játszották a meccseket, és a fáradság ellenére azonnal letámadták a ferencvárosi lányokat. Az első percben Pádár majdnem meg is szerezte a vezetést, ám lövése kapu mellé szállt. Az első negyedórában abszolút fölényben futballoztak Medgyes Péter tanítványai, de a helyzeteiket nem tudták értékesíteni, aminek a huszonkettedik percben következménye lett. Kaján Zanett kapott remek labdát középen, majd egy az egyben megverte Szőcs Rékát, és a bal alsóba lőtt. Alig három perccel később Csiszár Henrietta elé pattant egy beadás, a középpályás pedig a kapu közepébe bombázott. Lüktető, izgalmas első fél órát produkáltak a csapatok, de később kissé leült a találkozó. A harminchatodik percben Pádár Anita és Rudán Andrea egyszerre érkeztek a labdára, amelyet a zöldek védője elrúgott, ám közben a vendégek támadójával is érintkezett. A rutinos csatár nagyot kiáltva összerogyott, a játékvezető pedig a tizenegyespontra mutatott. Kívülről nem tűnt annak, mindenesetre Pádár magabiztosan értékesítette, és fordított a címvédő. A hajrában a Ferencváros is megmutatta, hogy pályán van. Szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak, és Szőcsnek kellett kapu fölé tenyerelnie a lövést. Ezzel vége is volt az első játékrésznek.

Fordulás után Kaján Zsanettnek mindössze fél percre volt szüksége, hogy átkígyózzon a védőkön, és mattolja Szőcs Rékát. Tíz perccel később újabb véleményes tizenegyeshez jutott a vendég MTK. Méry Rita esett rá a védőre, miközben a labdáért harcoltak, a játékvezető ismételten a védőt látta szabálytalannak. Pádár pedig ismét belőtte. A gól felpaprikázta a hazaiakat, akik mentek előre becsülettel. Megtehették, hiszen az MTK visszaállt saját térfelére, és hagyta játszani a Fradit. A zöldek mezőnyfölénye azonban meddő maradt, annak ellenére, hogy akadtak lehetőségeik. A kék-fehérek pedig egy-egy veszélyes ellenakcióval riogatták Dörnyei Balázs legénységét, de rendre elpuskázták a lehetőségeiket, így például a hajrához közeledve Méry Rita, aki kétszer is kapufát lőtt. A Fradi próbálkozott, de a passzok sokszor nem sikerültek, így végül az MTK szoros, kiélezett, olykor paprikás hangulatú meccsen vitte haza a három pontot.

A találkozót azonban döntően befolyásolta a két véleményes tizenegyes, ennek ellenére mindkét együttes dicséretet érdemel a megalkuvás nélküli futballjáért, és az izgalmas, fordulatos összecsapásért.

Ferencváros – MTK 2-3 (1-2)
Népliget, 100 néző, vezette: ifj. Kovács Imre (Dobó Gábor, Döme Gábor)
Ferencváros: Németh Júlia – Mosdóczi Evelin, Rudán Andrea, Manja Benak, Szabó Viktória – Nagypál Fatima – Vőfély Noémi, Bognár Enikő, Diószegi Fanni, Kaján Zsanett – Zeller Dóra
Csereként pályára lépett: Krascsenics Csilla, Urbán Fanni és Szabó Dorottya
MTK: Szőcs Réka – Szabó Zsuzsanna, Tell Zsófia, Demeter Réka, Pinczi Anita – Hummel-Smuczer Angéla, Csiszár Henrietta, Nagy Lilla – Pádár Anita, Méry Rita (Bobok Csilla, 89.), Zágor Bernadett (Palkovics Nóra, 84.)
g.: Kaján Zsanett (22., 46.) ill.: Csiszár Henrietta (25.), Pádár Anita (36., 55., mindkettő 11-esből)
s.: Diószegi Fanni (32.), Rudán Andrea (36.), Manja Benak (44.), Szabó Viktória (49.) ill.: Nagy Lilla (49.), Zágor Bernadett (64.)

A bajnokság állása:
1. Astra 27 pont, 2. MTK 24 pont (9 meccs), 3. Viktória 15 pont (9 meccs), 4. Ferencváros 14 pont (8 meccs), 5. Femina 11 pont, 6. Újpest 8 pont, 7. Szeged 6 pont, 8. Honvéd 3 pont

A góllövőlista élmezőnye:
16 gólos: Pádár Anita (MTK)
13 gólos: Heike Manhart (Viktória)
9 gólos: Sümegi Éva (Astra), Vágó Fanny (MTK), Nagy Lilla (MTK), Diószegi Fanni (Ferencváros)
6 gólos: Méry Rita (MTK), Zimányi Kovács Anikó (Szegedi AK), Kaján Zsanett (Ferencváros)

Gavalovits Sándor