Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bayerné lehet a 17 éves horvát tehetség

A Dinamo Zagreb és a horvát futball egyik reménysége igen kelendő, a versenyfutást jelen állás szerint az FC Bayern München nyerni.

A Tottenham után a német rekordbajnok is bejelentkezett Horvátország egyik, ha nem a legnagyobb reményséégért. A mindössze 17 esztendős Alen Halilovic jelenleg a GNK Dinamo Zagreb együttesének alkalmazásában áll, szerződése azonban a szezon végén lejár. A Dubrovnikban napvilágra hozott támadó középpályás már a horvát nagyválogatottban is játszott – eddig három alkalommal – és a Dinamonál is egyre meghatározóbb szerepet kap.

Az olasz sportmediaset névre hallgató forrás szerint nem fog hosszabbítani Halilovic a fővárosi együttessel, hanem Németországba szerződik a nyáron. Az itáliai megosztó szerint nem csak szimpta érdeklődésről van szó, hanem már megállapodás is született a felek között, mely szerint a nyáron Halilovic a Bayern München együtteséhez ír majd alá.

Halilovic egyébként nem csak Horvátországban, hanem Európában is az egyik legnagyobb tehetségként van számon tartva – több top-klub is bejelentkezett már érte a korábbiakban. A Dinamo már tavaly is bevetette a bajnokságban, akkor 18 ligameccsen kapott lehetőséget és két gólt is szerzett. A Bajnokok Ligájában is debütált már, ő minden idők második legfiatalabb játékosa, aki pályára lépett a sorozatban.

A Bayern még nem erősített és nem is cáfolt meg semmit. Halilovic szerződésében van egy pont, mely hosszabbítási opciót tartalmaz, amennyiben ez életbe lép anyagi vonzata is lehet a transzfernek. A Transfermarkt 4 millió euróra taksálja Halilovic kivásárlási árát.

Kostyál Balázs