Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Dortmund helyett Leverkusenbe igazolhat a német reménység

A VfL Wolfsburg 17 esztendős játékosát szívesen szerződtette volna a Borussia Dortmund, a befutó azonban a Bayer Leverkusen lehet.

Akarta őt a Bayern München, a Borussia Dortmund és a Chelsea is, ő azonban a Bayer 04 Leverkusen játékosa lesz a következő szezontól – informálódott a Kicker. Akiért ennyi klub bejelentkezett nem más, mint az újabb német tehetség, név szerint Julian Brandt. A szőke középpályás jelenleg a VfL Wolfsburgnál játszik, szerződése a nyáron lejár és annak ellenére, hogy mindent megtettek a Farkasok azért, hogy meggyőzzék egyik legnagyobb tehetségüket nemleges választ kaptak. A Wolfsburg hivatalos megosztóján is közzé tette, hogy a felek útja az idény végén elválik.

A már említett német sportmagazin úgy tudja, hogy a német U19-es válogatott játékos a Bayer Leverkusen együttesében folytattja karrierjét. Brandt játékjogáért a BVB is nagy erőket mozgosított, napokkal ez előtt úgy tűnt, hogy sikeresen. A megeggyezésről hivatalos közleményt még nem adott ki a Gyógyszergyári klub.

Brandt a legjobban a pálya bal szélén érzi magát, de a jobb oldalon is kiemelkedő teljesítményre képes. Momentán a német Jugendligában gyűjt hetente tapasztalatot, teljesítménye idén is kiemelkedő: 7 mérkőzésen öt gól szerzett és további hatot készített elő. Fejlődése érdekében heti három alkalommal a Wolfsburg profi csapatánál abszolválja az edzéseket.

A Bremen városában született tehetség 2011 nyarán érkezett a Wolfsburghoz az Oberneuland ificsapatától.

Kostyál Balázs