Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újpest: Szerb az új szakvezető – Kozma István is távozott

Nem sokáig kellett várni a szakmai stáb lecserélésére a lila-fehéreknél. Roderick Duchatelet ma kora délután bemutatta az új vezetőedzőt és segítőjét. Nebojsa Vignjević és segítője, Zoran Campara megtartotta első edzését is a Megyeri úton.

Mint ismert, a győriek elleni zakó után Marc Leliévre lemondott, és ezután keresett új edzőt Duchatelet, aki Szerbiában találta meg a számára ideális jelöltet Nebojsa Vignjević személyében.

Vignjević korábban hét alkalommal szerepelt hazánkban labdarúgóként. 2001-ben Tatabányán futballozott, ahol két gólt – mindkettőt a Dunaferr ellen – szerzett. A szerb szakember legutóbb a Vojvodina kispadján ült, és bronzérmet szerzett a csapattal. A hírek szerint már kedd este aláírta szezon végéig szóló kontraktusát.

A mai sajtótájékoztatón elmondta, hogy ugyan csak a bajnokság végéig írt alá, de hosszútávra tervez, emellett a filozófiájáról is beszélt az új vezetőedző: „Nem tartom magam szigorú edzőnek, bár sokszor mondták már rólam, hogy az vagyok. Igaz, hogy csak a szezon végéig írtam alá, de öt évig maradok, nem sokáig gondolkodtam azon, hogy elfogadjam-e a klub ajánlatát. Ismerem a csapatot, már a vasárnapi, Győr elleni bajnokit is a helyszínen tekintettem meg, és azt is tudom, hogy egy nagy klubhoz kerültem – kezdte bemutatkozó sajtótájékoztatóját a szerb edző. – A kemény munkában hiszek. Fontosnak tartom a fegyelmet. Szeretnék minél több fiatalt a csapatban látni. Az Újpest jó csapat, de egy-két játékos hozzáállásán javítani kell, és problémát jelent, hogy többen sérültek. Ami a nyelvi helyzetet illeti, a délszláv futballistákkal anyanyelvükön, a többiekkel angolul tudunk kommunikálni, illetve a segítőm tud spanyolul is. Amit majd meg kell oldanunk, az a francia anyanyelvű labdarúgókkal – akik nem tudnak angolul – való kommunikáció. Nem vagyok mágus, ne várjanak azonnal csodát, de természetesen minden meccset meg akarunk nyerni. Pénteki ellenfelünk, az MTK nem jobb, csak szervezettebb csapat, ezen kell nekünk is változtatnunk.” – tette hozzá Vignjević.

A sajtóbeszélgetésen a tulajdonos is beszélt: „Nem azért jöttem Újpestre,hogy a tabella alján álljon a csapat. Amikor felmerült az edzőkérdés, azért választottam Vignjevicet, mert korábban már bizonyította, gyorsan képes olyan munkát végezni, amely eredményeket hoznak.” – kezdte Duchatelet, majd hozzátette, több magyar edzővel is beszélgetett, de már akkor tudta, hogy Vignjević lesz a megoldás.

Az Újpest a hétvégi Győr elleni vereségével visszacsúszott a kiesőhelyre, míg pénteken az MTK otthonába látogat.

Vignjević érkezésével az is biztossá vált, hogy Kozma Istvánnak is mennie kell.

Gavalovits Sándor