Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája, B. csoport: Elszálló Juventus remények, egy félidős Galata-gála dán ellenfelével szemben

Ronaldo rekordot döntött és állított be a Juventus ellen, míg csapata kiegyenlített meccsen verte az olasz bajnokot. A Galatasaray odahaza ütötte ki, és minden bizonnyal ki is ejtette a Köbenhavn együttesét.

Madridban az idei BL-ben még nyeretlen Juventus vendégszerepelt. A Real 2009 októbere óta nem szenvedett vereséget hazai közönség előtt a legrangosabb európai kupában. Ezt a sorozatott törte volna meg az olasz bajnok. Nos, ez az első félidőben nem sikerült. A Madrid kissé bealudt az elején, Marchisio lövését tolta ki Casillas, majd egy perccel később a vendégvédelem aludt el, Di Maria pedig ragyogóan ugratta ki Ronaldót, aki a kirobbanó Buffon mellett is elhúzva bokából emelt a kapu közepébe. Ezzel beérte Eusebiót a portugál BEK/BL góllistán, hiszen ötvenhetedik találatát szerezte. A folytatásban többet kísérletezett az olasz bajnok, ám vagy Casillas védett, vagy mellé lőttek a sárga-kékben játszó „zebrák”. A huszonkettedik percben aztán egalizált a Juve. Caceres beadását Pogba szinte az alapvonalról fejelte kapura, Casillas csak ütni tudta, de éppen Llorente elé, a baszk támadó pedig a rövidbe húzta a labdát, megszerezve pályafutása hatodik gólját a királyiak ellen. Chiellini butasága miatt újra hátrányba került Conte csapata, Ramost rántotta le az ötösön, járt a jogos tizenegyes, amelyet Ronaldo értékesített, ezzel a góllal megelőzte honfitárását, Eusebiót, míg beállította Filippo Inzaghi rekordját, aki a 2002-2003-as szezonban lőtt hetet három forduló alatt. Élvezetes, izgalmas első félidő után vezetett a madridi brigád.

Fordulás után csere egyik oldalon sem volt, mígnem a német játékvezető alaposan belenyúlt a meccsbe. A negyvennyolcadik percben Ronaldo és Chiellini versenyfutás közben az olasz kitette a kezét, amivel elérte a portugál arcát is, aki hatalmas fájdalmak közepette összerogyott. Gräfe pedig kiállította Chiellinit. A visszajátszások alapján inkább sárga lett volna. A folytatásban fölényben játszott a Madrid. Conte a védelem stabilizálására a gólszerző Llorente helyére Bonucci-t küldte be. A madridiak fokozták a nyomást, ám sokáig semmi sem akart sikerülni. Benzema például ajtó-ablak helyzetben – fél méterre a kaputól – ért bele rosszul a labdába. Később beállt Bale is, aki éppen a francia helyett érkezett. A vendégkontrák még úgy is veszélyesek voltak, hogy a torinóiak emberhátrányban futballoztak szinte végig a második félidőben. Casillasnak oda kellett figyelnie a vendégekre. Akik Giovinco beállásával felgyorsult és aktívabbá vált a Juve futballja, ennek azonban eredménytelenül. A hajrában próbált eredményes lenni a Juventus, ám sokszor az utolsó passzok hiányoztak, míg a madridiak a végére csak annyit adtak ki, amennyi a győzelem megtartásához elegendő volt. A Juventus ezzel a vereséggel könnyen lehet, hogy lemarad a továbbjutásról, és csak az EL-ben folytathatja Conte csapata. Persze még van hátra három forduló a továbbjutás kiharcolására. A torinóiakat azonban nem lehet elmarasztalni, hiszen küzdöttek, próbálkoztak, de a helyzeteket kihagyták. A végén Vidal meghúzódott, majd begörcsölt vádlival is visszament, és lehozta a meccset. Fél lábbal is egyik leginkább életképesnek tűnt a mai estén. A madridiak viszont a kiállítás után gyengébb játékot produkáltak.

A második játékrész meg sem közelítette a lendületes elsőt, mindeközben a hazai drukkerek időnként már szórványos füttyel fejezték ki elégedetlenségüket, ami a madridi futballisták kritikája.

Real Madrid – Juventus 2-1
g.: Ronaldo (4., 28., – a második 11-esből) ill.: Llorente (22.)
s.: Illaramendi (19.), Modrić (78.), Ramos (89.) ill.: Vidal (28.), Caceres (78.)
k.: Chiellini (48.)

A másik meccsen a Galatasaray kiütötte a Köbenhavn együttesét. Drogbáék már a félidőben eldöntötték a három pont sorsát, így a Madridban vereséget szenvedő Juventus visszacsúszott a harmadik helyre. A hajrában ugyan betaláltak a dánok, ez azonban nem jelentett veszélyt a török sikerre.

Galatasaray – Köbenhavn 3-1
g.: Felipe Melo (10.), Sneijder (38.), Drogba (45+1.) ill.: Claudemir (88.)
s.: Delaney (33.)

A csoport állása:
1. Real Madrid 9 pont, 2. Galatasaray 4 pont, 3. Juventus 2 pont, 4. Köbenhavn 1 pont

Gavalovits Sándor