Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: Öngóllal nyert az MU; gálázott a Leverkusen – Videó

A Manchester United hazai pályán 1:0-ra legyőzte a Real Sociedad csapatát. A csoport másik meccsén meglepően simán lépte le a Leverkusen 4:0-ra (!) a Sahtar Donyecket.

A Manchester United villámrajtot vett, ugyanis már a 2. percben megszerezték a vezetést az angolok Inigo Martinet öngóljával! Történt ugyanis, hogy egy jobb oldali MU támadás végén Wayne Rooney kígyózott át 5 (!) Sociedad játékos gyűrűjében, kapufás lövése kipattant a mezőnybe, a Javier Hernandéz elől menteni igyekvő Inigo Martinez pedig zavarában saját kapujába terelte a játékszert. 1:0

A baszkok úgy 20 perc elteltével kezdtek ébredezni a korai gól utáni sokkból, ám továbbra is az angolok mezőnyfölénye volt jellemző inkább az első játékrészben. A félidő vége előtt aztán kis híján jött a slusszpoén, és Antoine Griezmann a kapufára tekert egy szabadrúgást; kis híján egyenlített a Sociedad.

A második félidőben ott folytatódott minden, ahol abba mardt. Az MU-nál volt a fölény; több nagy lehetőséget is kihasználatlanul hagytok a vörös ördögök, ám szerencséjükre ezen az estén a Sociedadban nem igazán volt átütőerő. A több gólos angol győzelem helyett, a 2. percben szerzett öngóllal nyert csupán David Moes csapata. Ki gondolta volna ezt az elején!?

Az MU győztes gólja, avagy Inigo Martinez ügyetlenkedése:

Manchester United –Real Sociedad
Manchester,
Old Trafford. V: Nijhuis (holland)
Manchester United:
De Gea – Rafael (Smalling, 59.), Jones, Evans, Evra – Valencia, Carrick, Kagava, Giggs – Rooney, J. Hernández (Young, 80.). Menedzser: David Moyes
Real Sociedad: Bravo – Carlos Martínez, M. González, Inigo Martínez, De la Bella – Zurutuza (G. Castro, 75.), Markel Bergara, Xabi Prieto (R. Pardo, 68.) – Vela, Seferovic (Agirretxe, 75), Griezmann. Vezetőedző: Jagoba Arrasate

A csoport másik találkozóján a Bayer Leverkusen fogadta a Sahtar együttesét. Előzetesen igazi ki-ki mérkőzést várhattunk; azonban nagyon egyoldalú 90. percet játszottak a felek. A Leverkusen teljesen az indiszponáltan és gyengén ukrán bajnok fölé nőtt. A gyógyszergyáriak valósággal átgázoltak a Sahtaron; a végeredmény pedig minden szemnek feltűnő lehet – 4:0!

Bayer Leverkusen – Sahtar Donyeck 4:0
Leverkusen, BayArena. V: Lannoy (francia)
G: Kiessling (22., 72.), Rolfes (50. – 11-esből), Sam (57.)

Érdemes megnézni a Leverkusen 4. -, Stefan Kiessling 2. találatát. A gól ugyanis mindent elmond a Sahtar mai formájáról!

Az ‘A’-csoport állása 3 kör után:
1. Manchester United  7 pont 6-3
2. BayerLeverkusen 6 pont 8-5
3. Sahtar Donyeck 4 pont 3-5
4.Real Sociedad 0 pont 1-5

Nagy Ákos