Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ki gondolta volna? – Már a Barcelona szurkolói is Casillas mellett állnak!

Az FC Barcelona szurkolói hivatalos formában is jelezték, hogy kiállnak a válogatott hálóőr Iker Casillas mellett. A katalán drukkerek egy része állítólag egyfajta szimpátiatüntetést készül tartani a szombati El Clásicón!

Spanyolországban úgy tűnik a válogatott csapat érdekei előrébb valóak, mint mondjuk az örök rivalizálás a Barca és Real között. A két örök rivális csapat játékosai már korábban hangsúlyozták, hogy amint címeres mezt húznak, minden korábbi ellentétük elfelejtődik.

Úgy tűnik, a két klub szurkolói is képesek túllépni a rivalizáláson. Történt ugyanis, hogy a Barca szurkolói hivatalosan is jelezték, hogy a szombati El Clásicón támogatásukról fogják biztosítani Iker Casillast, a Real Madrid mellőzött klasszisát. Az, hogy Casillas nem véd rendszeresen klubjában, már a Barca szimpatizánsokat is elgondolkodtatja; ami azért valljuk be, jelzésértékű!

A katalán szurkolók az egyik ismert közösségi oldalon csoportot is alakítottak, amelynek már több tízezer követője van; és a céljuk az, hogy a szombati Barca-Real meccs alatt, Casillas mellett kiállva egyfajta szimpátiatüntetést tartsanak.

Több szempontból is érdekes ez a történet: Egyrészt a már említett Barca-Real örök ellentétek miatt; másrészt bizonyítva mindazt, hogy Iker Casillast, mint a spanyol futball egyik szimbólumát és legmeghatározóbb játékosát jóformán az egész spanyol nép a kapuba követeli; harmadrészt pedig azért is, mivel pár nappal korábban a ‘Marca‘ internetes szavazásán a voksolók 45%-a úgy sejtette, hogy Casillas Barcelonába igazol, hogyha távozni kényszerül a kevés játéklehetőség miatt – a Barca szurkolói láthatóan szeretettel várják!

Casillas – Barcelona? Kezd tisztulni a kép…

Nagy Ákos