Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Götze egyre jobb formába lendül

Az FC Bayern München fiatal játékosa sérülésekkel bajlódott a szezon elején, Mario Götze az elmúlt hetekben viszont egyre jobban teljesít, több gólban is szerepet vállalt.

Sokan féltették attól Mario Götzét, hogy túl korán igazolt az FC Bayern Münchenhez – úgy vélték, hogy Lukas Podolski sorsa várhat rá, aki egy év után el is hagyta München városát. A 21 esztendős német tehetség az elmúlt hetekben rácáfol ezekre, remek teljesítményt nyújt. Igaz, Josep Guardiola kezdőcsapatában egyenlőre nincs helye, de csereként beszállva több gólhoz is hozzájárult már, fejlődésével a katalán tréner is elégedett.

“Mario nagyon jól megoldja a helyzeteket szűk helyeken is, gyors döntéseket hoz. Intelligens és napról-napra jobb lesz.” – így Guardiola a Bild nek.

Götze az elmúlt három találkozón csereként lépett pályára, nem is akárhogy! A német válogatottban a svédek ellen a második félidőben kapott szerepet, az ő nevéhez fűződik az egyenlítő gól, majd André Schürrle találatának is ő volt az előkészítője. A Mainz ellen a Bundesligában négy perccel pályára lépése után Arjen Robbent szolgálta ki, majd Mario Mandzukic is gólra váltotta a passzát. A Bajnokok Ligájában a Viktoria Plzen ellen szintén a második félidőben lépett a gyepre. Egy minutummal később már Bastian Schweinsteigernek adott assisztot, majd a találkozó végén jómaga is betalált.

“Kilenc pont három Bajnokok Ligája meccsen, nagyon fontos győzelem tegnap. Végre megszereztem az elős gólomat, köszönöm a csapatnak. Már sok dolgot nagyon jól csinálunk. Sok lövésünk és szögletünk volt, és ha az ember a statisztikára néz, az is igen jól néz ki.” – mondta Götze a szerdán 5-0-ra megnyert találkozó kapcsán.

Kostyál Balázs