Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“A nők és a futball – ez nem illik össze!”

A női német futball az egyik legerősebb és legfejlettebb a világon, ez azonban nem ragad meg mindenkit. A korábbi német válogatott játékos tetszését nem igazán nyeri el ez a feltörekvő ágazat.

A német ZDF nevű televízóban, Markus Lanz műsorában a női futball volt a téma. Az egyik vendég Mario Basler volt. A 48 esztendős edző igen éles véleményt fogalmazott meg a női futball kapcsán. A korábban az FC Bayern München játékosaként háromszor is német bajnokságot nyerő Basler szerint a labdarúgás férfi sport és még beszélni sem szeret nőkkel erről a sportágról.

“Futball és nők – ez nem illik össze! Én se jégtáncolok. A futball az férfi dolog, én nem nézek női futballt.” – mondta Basler a TV műsorban, majd később így beszélt a Bild-nek az esetről: “Tudom, hogy most sokan idegesek és úgy gondolják, hogy ilyet nem mondhattam volna. De ez engem nem zavar. Mindig így van, hogyha kimondom a véleményem, felháborodás követi.”

A korábbi német válogatott, aki futballista karrierje után edzőként próbálkozik így folytatta a ZDF műsorában: “Szerencse, hogy nem nőkkel kell ezt az interjút megcsinálnom, nekem nehéz nőkkel a futballról beszélni.”

Viszont sokan vannak, akik sok lehetőséget látnak a női futballban, amely az elmúlt években óriási fejlődésen megy keresztül. Az angol válogatott és a Chelsea középpályása Frank Lampard, igen pozitív véleménnyel van a női futballrólazt is elképzelhetőnek tartja, hogy egy csapatban játsszon majd a két nem képviselője.

Kostyál Balázs