Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Leleplezték Puskás mellszobrát

Megkezdődött Madridban a Puskás-hetek rendezvénysorozata, melynek keretében a magyar labdarúgó relikviából nyílt kiállítást lehet megtekinteni a Bernabéu stadionban. A mai napon pedig fény derült a népszerű „Pancho” szobrára is.

Pazar keretek között leplezték le Puskás Ferenc mellszobrát a Real Madridnál. A spanyol klub egyik emblematikus játékosának bronzba öntött szobrát Florentino Pérez klubelnök adta át. Az ünnepségen jelen volt Öcsi bácsi özvegye, Simicskó István sportért felelős államtitkár, Schmitt Pál, korábbi MOB elnök, Mészáros Lőrinc és Jakab János, a Puskás Akadémia két vezetője. A spanyolok részéről Franciseco Gento, Emilio Butragueno, Santamaría és Amancío is.

„Két népet köt össze Puskás Ferenc neve és személyisége: a magyart és a spanyolt.” – kezdte Pérez a szobor átadásának ünnepségén. Majd a magyar klasszis özvegyéhez szólt: „Soha nem felejtjük el az ön férjét, Puskás Ferencet.” A beszéd előtt videó-összeállításban mutatták be Puskás legszebb pillanatait, a háttérzenét Frank Sinatra dalai szolgáltatták.
Simicskó István a következőképp emlékezett Puskásra: „Akit szeretünk, részünkké válnak, s halálunk után is bennünk élnek.”

A szobrot Pedro Montes készítette. A spanyol művész nevéhez fűződik többek között Alfredo di Stéfano portréja. A madridi szobrászt di Stéfanonál a Vasas elleni gólöröm adta az ihletet.

A Puskás szobrot Valdebebasban találhatjuk. A Real Madrid Városban a klub többi legendájának is megtalálható a portréja.

Gavalovits Sándor