Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa Liga: Továbbra is menetel a Salzburg, kiütéses Maribor siker

A C. csoportban Gulácsi Péter együttese, a Salzburg újra nyert, így megerősítette vezető helyét a kvartettben, az Esbjerg idegenben szerezte meg a három pontot az Elfsborg ellen. A D-ben a Kazany és a Wigan ikszelt, a Maribor lelépte a Waregemet és előzött.

Nem alakult rosszul a Salzburgnak a C. csoportbeli rangadója a Standard Liége ellen. S a magyar szurkolók számára jó hír, hogy az osztrák kaput Gulácsi Péter őrizte, bár korábbi hírek szerint még nem léphetett volna pályára ujjtörése után. A két együttes igen feszült mérkőzést vívott, már az első félidőben itt is, ott is egy-egy kiállítás színesítette az összecsapást. Az osztrákoktól Mané, a belgáktól Garcela-Gonzalez mehetett zuhanyozni idő előtt. Gól egyébként nem esett. A második félidőben aztán az ügyeletes sztár, Jonathan Soriano betalált, onnantól kezdve az osztrákok akarata érvényesült. A hatvanhetedik percben újabb játékost küldött ki a játékvezető a belgáktól, nevezetesen Kanut, a hajrában aztán el is döntötte a három pont sorsát a Red Bull Ramalho góljával, bár a végén még szépíteni tudott a Standard Mujangi büntetőjével.

A másik összecsapáson Az Esbjerg szoros összecsapáson gyűrte le a svéd riválisát. A skandináv rangadón a dánok szereztek vezetést Andreasen révén a meccs elején, majd ugyanő lőtte a második Esbjerg gólt is, ám arra gyorsan érkezett a válasz, de az eredmény már nem változott, így a dán csapat lépett fel a második helyre a csoportban.

Salzburg – Standard Liége 2-1
g.: Soriano (53.), Ramalho (85.) ill.: Geoffrey Bia (88., 11-esből)
kiállítva: Mané (42.) ill.: Garcela-González (38.), Kanu (67.)

Elfsborg – Esbjerg 1-2
g.: Jönsson (69) ill.: Andreasen (7., 67.)

A csoport állása:
1. Salzburg 9 pont, 2. Esbjerg 6 pont, 3. Standard 1 pont (-2), 4. Elfsborg 1 pont (-5)

Ami a D csoportot illeti, sokkal nem lettünk okosabbak. A csoport két favoritja éppen egymás ellen meccselt, és ért el döntetlent. A Wigan fogadta a Rubin Kazanyt. A vendégek szereztek vezetést az első negyedóra végén, hogy aztán a szünetre mégis egállal vonuljanak a csapatok. A második félidőben már egyik csapat sem tudta feltörni a másik védelmét, így maradt az iksz.

A kvartett másik mérkőzésen a Maribor meglepően simán verte a Zulte Waregemet, pedig a belga csapat szerzett vezetést az elején, ám a szlovének a harmincötödik percre fordítottak. Az ötvenedikre pedig el is döntötték a meccset, utána már a kiállítás sem veszélyeztette a vendégek sikerét. Érdekesség, hogy a szlovén kiállítás három perc alatt begyűjtött dupla sárga után következett be.

Wigan – Kazany 1-1
g.: Powell (40.) ill.: Prudnikov (15.)

Waregem – Maribor 1-3
g.: de Fauw (12.) ill.: Crnic (21.), Mertelj (34.), Mezga (49.)
kiállítva: Milec (57.)

A csoport állása:
1. Kazan 7 pont, 2. Wigan 5 pont, 3. Maribor 3 pont, 4. Waregem 1 pont

Gavalovits Sándor