Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Az El Clásicón túl; avagy mi várható még a hétvégén?

A szombati Barcelona – Real Madrid csúcsderbi önmagában is megér egy felvezetést; ezt későbbre várhatjátok. Mivel a spanyol bajnokság 10. fordulója jó szokásához híven már péntek este kezdetét veszi, most a két gigász kihagyva, a “Többiekkel” foglalkozunk. Nem lebecsülve a másik 18 csapatot; csak hát mégis csak egy újabb El Clásicó következik … – mindenki tudja mit jelent ez a spanyol futballban, és persze világszerte!

A forduló pénteki nyitómérkőzésen a Rayo fogadja a Valladolidot. A hazaiak egy pocsék 7 meccses vereségszériát kezdenek lezárni, hiszen a Rayo a legutóbbi két bajnokiját egyaránt 1:0-ra megnyerte. A Valladolid ellenben majd két hónapja, augusztus 31-e óta nyeretlen a bajnokságban. A forma jobb mindenképpen a Rayo mellett szól.

Szombaton a Barca-Real előtt és után rendeznek még összesen 3 mérkőzést. Előbb a győzelmek útjára visszatérni igyekvő Málaga fogadja a mély gödörben és hosszú idő óta még csak pontot szerezni is képtelen Celtát. Ez a meccs vezeti fel tulajdonképpen az El Clásicót! A Klasszikust követően az utóbbi hetekben remekelő és amúgy szimpatikus kis csapat benyomását keltő Elche látja vendégül a gyengélkedő Granadát. 10 órától pedig egy igazi ki-ki meccset vívhat egymással a pontjait szépen gyűjtögető Levante, az Atlético-verő Espanyollal.

Vasárnap a déli mérkőzés a Sevilla – Osasuna. A vendég pamplónai csapat nagy bravúrt hajtott végre, azzal, hogy a Barca ellen gól nélküli döntetlent játszott az elmúlt hétvégén. Az Osasunára most is nehéz feladat vár, a hazai meccseit menetrendszerűen megnyerő Sevilla ellen. A nap folyamán remek kis mérkőzésnek ígérkezik a Villareal – Valencia derbi az El Madridgalból.
Később a Real Sociedad az Almería ellen feledtetheti hazai pályán a hétközi BL kudarcot; valljuk be, minden esélye megvan erre Jagoba Arrasate fiatal csapatának.
A vasárnapot az Atlético – Betis mérkőzés zárja. A matracosok múlt heti vereségük után mindenképpen javítanának az idén teljesen kiszámíthatatlan, bár inkább gyengébb teljesítményekkel előrukkoló Betis ellen.

Hétfőre is marad egy meccs; mégpedig a Getafe és az Athletic Bilbao párharca, amelynek tétéjéről mindent elmond, hogy az 5. fogadja a 6. helyezettet!

A 10. forduló programja:
okt. 25. 21:00 Rayo Vallecano – Valladolid
okt. 26. 16:00 Málaga – Celta Vigo
okt. 26. 18:00 Barcelona – Real Madrid (Tv. Sport 2; 17:00!)
okt. 26. 20:00 Elche – Granada
okt. 26. 22:00 Levante – Espanyol
okt. 27. 12:00 Sevilla – Osasuna (Tv. Sport 1)
okt. 27. 17:00 Villarreal – Valencia
okt. 27. 19:00 Real Sociedad – Almería (Tv. Sport 1)
okt. 27. 21:00 Atlético Madrid – Betis (Tv. Sport 1)
okt. 28. 22:00 Getafe – Athletic Bilbao (Tv. Sport 1)

Nagy Ákos