Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hollandia: Továbbüzemel a Németh-gólgép? Tippmix gyilkos hétvége kilátásban!

Manapság a holland bajnokság számít a legizgalmasabb pontvadászatnak, az európai élmezőnyben. Az Eredivisie hiába jár már a 11. fordulónál, nagy fordulatokkal fogja még megörvendeztetni a szurkolókat. Jó példa az idegtépő versenyhelyzetre, hogy a játéknap végén, az első hét együttes bármelyike zárhat, a tabella élén! Kell ennél több?

A 11. forduló menetrendje:
2013. október 25. Péntek
NEC Nijmegen – Heerenveen 20:00
Remek kis találkozóval kezdődik a 11. kör. Bár, ezen megállapításunkkal nyilván szívesen vitába szállnának Nijmegenben, ugyanis a NEC az utóbbi évek legnehezebb idénykezdetét produkálja. A korábban több magyart is foglalkoztató klub jelenleg az utolsó helyen szerénykedik, így aligha jelenthet számára túl sok jót, hogy az élmezőnyben viaskodó Heerenveen látogat hozzá. Remélhetőleg Otigba Kenny, az alapértelmezett kemény védőmunkáján túl, még pluszt is, akár egy újabb gólt is hozzá tud majd tenni a vendégek sikeréhez, amivel nem csak edzője, Marco van Basten de egynémely magyar „szakember” szemében is nőhetne az ázsiója.

2013. október 26. Szombat
ADO Den Haag – Twente 18:45
Hágában vendégeskedik, de már szombaton a listavezető Twente. Az enschedei klubnak nagy előnye a riválisok többségével szemben, hogy nem kell megmérettetnie magát, a nemzetközi porondon, sem a Bajnokok Ligájában, sem az Európa Ligában. A múltkor, egy gólöröm során, a fogát vesztő Marcel Jansen vezetőedző tanítványai nem véletlenül vezetik természetesen a bajnokságot, és esélyesei a holnapi összecsapásnak: a Twente kapta eddig a legkevesebb gólt, szám szerint hatot, és az Ajax-szal, illetve a Heerenveennel karöltve, szerezte eddig a legtöbbet, azaz huszonhármat.

NAC Breda – Go Ahead Eagles 19:45
Babos Gábor, és Bodor Boldizsár együttese, a NAC, az éppen előttük álló riválist, az újonc Go Ahedet fogadják. A deventeriek a biztató kezdés után mostanra kissé leeresztettek, bár még így is várakozáson felüli, a 11. pozíciójuk a táblázaton. A Breda ellentétes utat jár be, a borzasztó kezdés után, utóbbi öt bajnokijából hármat is meg tudott nyerni.

Cambuur – Utrecht 19:45
Aktuálisan mindkét gárda a kiesőzóna tagjai elől iszkol, ez főleg a vendégek esetében meglepő, hiszen az előző bajnokság ötödikjéről van szó, míg a Cambuur újonc létére, már képes volt néhány figyelemreméltó eredményre, bár a forduló végeztével akár osztályozós helyen is találhatja magát, ha netán nem tudja otthon tartani, a győzelmért járó három pontot.

Ajax – RKC Waalwijk 20:45
A címvédő Ajax számára nyerhető meccs jön, ami azért egy kissé lélekemelő lehet, ugyanis újabb vereséget voltak kénytelenek elkönyvelni, a Bajnokok Ligája, hétközi fordulójában. Az amszterdamiak eddig egyetlen ponttal szerénykednek kvartettjükben, így éppen ideje lesz kárpótolni szurkolóikat, vagy az Amsterdam ArenA népét. Az sem kizárt, hogy a szombat esi meccsen ismét annyi gól eshet, mint két hete, egy bizonyos válogatott mérkőzésen.

2013. október 27. Vasárnap
Roda JC – PSV Eindhoven 12:30 (tv: Sport2, 12:15, élő)
A címben már megidéztük Németh Krisztiánt, aki ihletett formában játszik manapság. A 24 éves magyar támadó, az utolsó négy fordulóban négy gólt szerzett, ami egyenlő a vendég, és bajnok aspiráns PSV, utóbbi négy tétmeccsén lőtt találataival. A holland sajtó az utóbbi időben többször is emlegette, hogy Phillip Cocu irányítása alatt, a PSV bár ugyanolyan látványos támadójátékra képes, mint korábban, ám mégsem elég eredményes. Az eindhoveniek számára természetesen kötelező jellegű győzelmet kéne jelentenie, a kerkradei fellépésnek, hiszen muszáj tartaniuk a lépést, a népes élmezőnnyel.

PEC Zwolle – AZ Alkmaar 14:30
Szinte hihetetlen, hogy a harmadéves PEC még mindig a dobogón tanyázik, lassacskán elérve a szezon harmadát. Persze az régi-új edzővel, Dick Advocaattal felálló Alkmaar könnyen kiránthatja a szőnyeget, a zwolleiek stoplisa alól. Az AZ hátrányára, az eddigi színtelen-szagtalan formáján kívül, a csütörtöki, kazahsztáni Európa Liga túra is szolgálhat.

Feyenoord – Heracles Almelo 14:30
Legutóbb hatalmas ziccert hagyott ki a Feyenoord, hogy nem érte be pontszámban, a Twentét. Bár, érdemes más megközelítésből is nézni a dolgot. Egy hete, előbb játszott döntetlent a Ronald Koeman vezette legénység, s csak aztán, az éllovas. Ebben a szemszögből pedig már inkább szerencsés a rotterdami klub. Egy biztos, hogy a De Kuip népe most győzelmet vár Graziano Pellééktől, a szerény képességű Heracles ellen.

Vitesse Arnhem – Groningen 16:30
A forduló zárásaként, szinte garantálhatóan jó mérkőzéshez lesz szerecsénk. Nagyon szorítunk, hogy a vendégeknél ismét a kezdőcsapat tagja legyen Adorján Krisztián, és esetleg az ő gólja, góljai is szükségesek legyenek, egy meglepetés eredményhez. A két fél egyaránt 17 ponttal rendelkezik, de ne legyenek kétségeink, az esélyesebb gárda, egyértelműen a hazai Vitesse. A Groningen különben is, utoljára még 2008 augusztusában nyert bajnokit, Arnhem, történelmi jelentőségű városában.

A bajnokság élmezőnye, a magyaros csapatok helyzete, és a hátsó régió:
1. Twente 19 pont (+17), 2. PSV 18 pont (+12), 3. PEC 18 pont (+10), 4. Ajax 18 pont (+9), 5. Feyenoord 17 pont (+5), 6. Vitesse 17 pont (+4), 7. Groningen 17 pont (0),… 9. Heerenveen 15 pont, 10. Roda 13 pont,… 12. Breda 12 pont,… 16. ADO 7 pont, 17. Waalwijk 5 pont (-11), 18. NEC 5 pont (-14).

Balogh József