Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Újra kikapott a Marseille! Van kiút?

Négymeccses vereség sorozatát szerette volna megszakítani ma este, az Olympique Marseille együttese. A kikötővárosiak, a másodéves Reims-t fogadták a Vélodrome-ban, a győzelem, és a három pont megszerzésének a reményében.

Ligue 1; 11. forduló
A Marseille viszonylag jó első félidőt tudott le a reims-iek ellen, ám minden hiába, ugyanis a vendég kiscsapat lelkes játéka kiegyenlítette, a tudás különbséget. Az pedig már csak hab volt a tortán, hogy a Stade két pontos kapura lövéséből, két gól született. A kétgólos hátrány azonban mégsem vágta haza a meccset, ugyani a folytatásban felállt a padlóról, az OM. Thauvin már az 56. percben szépített, ám a válogatottba is visszakövetelt Gignac egyenlítésére a 86. percig kellett várni. No, de hogy a Marseille-i szurkolók ne mehessenek haza, legalább a vereség sorozat megszakításának örömével, a véghajrában gondoskodtak, a látogatók. A kongói válogatott Prince Oniangué mégis kicsikarta a győzelmet, így Elie Baup tanítványainak minimális mezőnyfölénye semmis lett.

A találkozó legjobbja, a vendégek togói középpályása, Floyd Ayité lett, aki az első 45 percben gól szerzett, és gólpasszt is adott.

A Marseille, az eredmények szerencsétlenül alakulása révén, a forduló végére, akár az alsóházba is csúszhat. A Reims idénybeli harmadik győzelmével, és 15 pontjával rohamléptekkel halad, a biztos bennmaradás felé.

Olympique Marseille – Stade Reims 2-3
Gólszerzők: Thauvin (56. perc), Gignac (86.), illetve Ayité (34.), Albaek (37.), Oniangué (90+1.)

Tegnapi eredmény:
OGC Nice – Lille OSC
Gólszerző: Roux (41. perc)

Ma játsszák még:
Toulouse – Stade Rennes 20:00
Lorient – Sochaux 20:00
Bastia – OGC Nice 20:00
Valenciennes – Évian TG 20:00
EA Guingamp – Ajaccio 20:00

Holnapi program:
Girodins Bordeaux – Montpelliér 14:00
AS Monaco – Olympique Lyon 17:00
Saint-Étienne – Paris Saint-Germain 21:00

Balogh József