Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felfalták a „farkasok” a brémai muzsikusokat

Szombat este a VfL Wolfsburg fogadta a Werder Brement és a hazaiak megérdemelt győzelmet arattak az ismét gyenge napot kifogó Weser-partiakkal szemben.

Míg a Wolfsburg az ötödik, a Bréma a hatodik helyre jöhetett volna fel siker esetén, így biztosak lehettünk benne, hogy egyik gárda sem veszi majd félvállról az összecsapást. Ennek ellenére nagyon gyorsan megszerezték a vezetést a hazaiak a fiatal Marc Arnold bombagóljával, s a bekapott találat sem tudta kellőképpen felpörgetni a fekete mezben játszó vendégeket, sőt a házigazda dolgozott ki nagyobbnál nagyobb helyzeteket. Mivel azonban a vendéglátó igen nagyvonalúan bánt a helyzeteivel, így is reménykedhettek a pontszerzésben a Werder Bremen szurkolói.

A 72. percben azonban eldőlni látszott a három pont sorsa: Ivan Perisic jobboldali beadására remekül érkezett Ivica Olic és a nem éppen hórihorgas horvát csatár közelről be is talált a kapuba. A kétgólos hátrány tudatában a Werder próbált nagyobb nyomást helyezni Diego Benaglio kapujára, ám ez nem igazán sikerült.

A másik oldalon azonban összejött a gól Perisicnek: egy gyors wolfsburgi ellentámadást követően remekül lőtte ki bal lábbal a bal alsó sarkot, ezzel fölényessé téve csapata győzelmét.

VfL Wolfsburg – Werder Bremen: 3-0 (1-0).
Gólszerzők: Arnold (7.), Olic (72.), Perisic (89.).

Szerző: Budai Levente