Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Revierderby: Klopp szégyenli magát, Boateng csalódott

Németország egyik legnagyobb rangadója szombaton, a 10.-ik forduló keretében Dortmund győzelemmel ért véget a Schalke otthonában. Így látják utólag az érintettek a találkozót.

Egy találkozó, amely nem a három pontról szólt. A Revirderby. Már a mérkőzés elején, a kezdő sípszó előtt forrongott a hangulat, a Borussia Dortmund szurkolói piróztak egy kicsit, pár a gyepen kötött ki. “Abban a pillatabna nagyon szégyelltem magam. Borzasztó képek voltak. Mindenki azért fáradozik, hogy barátságosan menjenek a dolgok. Arra számítok, hogy a visszavágón lesz erre válasz. Ez egyáltalán nem megy, ezt nem tudom megérteni.” – mondta Jürgen Klopp, a Dortmund edzője.

Amikor a játékosok voltak a főszerepben négy gólt láthattunk és egy kihagyott büntetőt, Kevin-Prince Boateng nem igazán jól lőtt tizeneggyesét Roman Weidenfeller hárította. A végén a Dortmund 3-1-es győzelmet aratott.

“A tizeneggyes természetesen a fejemben maradt. A rossz opciót választottam. Valójában akartam Romannal találkozni, de ezek után többé nem akarom látni. Ha a büntető bement volna, 100 százalék, hogy máshogy alakultak volna a dolgok. A Dortmund hidegvérrel használta ki a hibánkat.” – véli a korábban a BVB együttesében is megforduló Boateng.

Weidenfeller, aki kivédte a büntetőt és több bravúrt is bemutatott így látta a mérkőzést: “Egy derby győzelem mindig különleges, még ilyen sok év után is. Jól mentünk bele a meccsbe és a végéig harcoltunk, ez volt ma a különbség. Mindig nehéz a büntetőnél egy játékossal szemben állni, akivel korábban már játszott az ember. Ismerjük egymást az edzésekről. De szerencsém volt.”

A Dortmund tehát két vesztes derby után nyerni tudott és továbbra is tartja a lépést a Bayern Münchennel.

Kostyál Balázs